Sense fer massa soroll, Netflix ha estrenat la segona temporada de Russian Doll, una divertida sèrie sobre una noia que es veu eternament atrapada en una festa que es repeteix una vegada i una altra, sense la possibilitat d’avançar endavant en el temps. Paradoxalment, la ficció havia trigat molt temps a tornar amb els nous episodis - més de 3 anys -, però la seva qualitat li ha permès que els fans de la primera temporada fossin puntuals a la nova cita. Uns fans que, com a tants altres, el tema de viatges en el temps els desperta una gran curiositat, i és per això que avui us portem les millors sèries amb jocs temporals que podeu trobar a les plataformes.
🎬 Les millors sèries criminals nòrdiques per veure a Netflix
📉 Per què Netflix està perdent subscriptors per primera vegada en 10 anys?
La joia de la corona dels viatges en el temps. Una sèrie que parteix de la desaparició d’un nen en un petit poble alemany per acabar destapant diferents línies temporals que interrelacionen passat, present i futur i a cada una de les famílies protagonistes de forma espectacular. El millor de tot és que cada una de les peces estan pensades al detall des de l’inici, i la ficció et manté enganxat en anar-les revelant a poc a poc perquè puguis anar resolent el complex puzle. A més, l’obra de Baran bo Odar i Jantje Friese compta amb una fascinant ambientació plena de misteri i amb un càsting immillorable.
Si busqueu una cosa una mica més senzilla, però que també jugui amb les possibilitats que ofereixen els viatges temporals, podeu donar-li una oportunitat a aquesta història d’amor entre Claire Beauchamp i Jamie Fraser. Ella és una infermera de combat de l’any 1945 que és misteriosament transportada a l’Escòcia de 1743, on coneix aquest jove guerrer romàntic i aventurer. Basada en la saga de novel·les homònima de Diana Gabaldon, la sèrie emet actualment la seva sisena temporada, mantenint la seva característica atenció al detall a través d’un disseny de producció espectacular.
Una altra forma molt interessant de jugar amb el temps és enviar personatges del passat a la modernitat del present. En aquest cas, Eilif Skodvin i Anne Bjørnstad fan aparèixer als vikings a l’Oslo actual, amb totes les complicacions d’adaptació que això comporta. Però a més li hem de sumar l’aparició d’un cadàver a la platja, la qual cosa portarà a dos agents, un del present i l’altra provinent del passat, a investigar junts el cas. Una forma intel·ligent d’utilitzar el gènere de la ciència-ficció per parlar d’un tema tan latent com l’acceptació d’aquells que venen de fora.
A nivell espanyol, la millor sèrie sobre viatges en el temps dels darrers anys és aquesta obra dels germans Pablo i Javier Olivares, que segueix les aventures d’un equip d’agents amb “el secret millor guardat del govern espanyol”. La seva missió és cuidar les Portes del Temps perquè ningú alteri el curs natural de la història, la qual cosa ens permet veure diferents moments històrics recreats de forma excel·lent. A més, els diversos personatges que conformen l’equip provenen de diferents èpoques, la qual cosa genera força espai per l’humor i relacions d’allò més curioses.