Feia ja un temps que no vèiem un fenomen com Heartstopper, una ficció d’aquelles que traspassa les pantalles per arribar a les converses de bars i escoles i omplir les xarxes socials. I quan apareix una sèrie així, toca recomanar-ne d’altres similars que puguin omplir el buit que molts senten en acabar els seus vuit episodis (estem segurs que n’hi haurà més en una segona temporada). Per fer-ho fàcil, dues d’aquestes propostes també són de Netflix, Young Royals i Sex Education; i una altra la podeu trobar sencera a Youtube, Anne+. Completa la llista Love, Victor, disponible a Disney+.
Seguint la història de la pel·lícula Love, Simon, aquesta sèrie segueix la història de Victor Salazar, un estudiant que arriba al Creekwood High School després dels fets del film i, igual que el Simon, es qüestiona la seva sexualitat. Tal com els hi passa al Charlie i el Nick, la vida del Victor farà un gir quan s’enamori d’un noi, el Benji, i els conflictes seran molt similars: la por a decebre, l’assetjament escolar, l’homofòbia i l’autoacceptació. El Victor, a més, és fill de dos pares colombians amb fortes conviccions catòliques i conservadores, de manera que l’acceptació familiar també és un gran tema d’aquesta bonica sèrie.
Una altra relació entre dos joves homosexuals explicada amb la mateixa delicadesa i atenció al detall que Heartstopper és la que s’estableix entre el Simon i el Wilhelm. El problema aquí és que el segon és el príncep de Suècia, de manera que la necessitat de mantenir-ho en secret és molt més gran, perquè en depèn l’estabilitat del regne. Així doncs, aquesta sèrie sueca no només explora un tema tan habitual com que un membre de la casa reial s’enamori d’una persona d’una classe social molt inferior, sinó també com reacciona una societat si el seu príncep surt de l’armari.
Ja hem vist dues històries sobre nois homosexuals, ara toca parlar de la d’una lesbiana. Aquesta meravellosa sèrie holandesa protagonitzada i coescrita per Hanna van Vliet ens presenta la vida d’una noia ja més gran que el Charlie i el Nick, en edat de començar a viure sola i buscar les primeres feines. Representar la complicada vida post-universitària és un dels temes de la sèrie, però el principal és les seves relacions amb altres noies, ensenyant-nos una de diferent a cada un dels episodis de només deu minuts. L’èxit de la sèrie va fer que, a més, Netflix en fes una pel·lícula, també molt recomanable.
A Sex education, la parella protagonista no és homosexual —sí que ho són alguns dels secundaris amb més pes, com l’Eric, l’Adam o la Lily, perquè el que la fa realment similar a Heartstopper és el to i el context de la sèrie. En tots dos casos ens trobem en un institut amb un càsting ben divers que formen un magnífic grup de secundaris. I la gran majoria d’ells són alumnes amb un gran cor que enamoren a l’audiència, fins al punt que és fàcil pensar com de bé es portarien els personatges d’una i altra sèrie si es coneguessin. Totes dues ficcions són indispensables; i una per l’homosexualitat, i l’altra per la sexualitat, s’haurien d’ensenyar a tots els instituts per aprendre sobre aquests temes.