Més de 44.000 persones han assistit presencialment a l'11a edició del festival d'arquitectura Open House BCN. Amb el lema La ciutat saludable, s'ha celebrat durant tot aquest cap de setmana, obrint al públic diferents espais de Barcelona i l'àrea metropolitana que sovint són inaccessibles.

Una proposta que enguany s'ha vist directament afectada per les mesures restrictives derivades de la pandèmia del coronavirus. En aquest sentit, s'ha reduït l'aforament dels equipaments al 50%, s'ha implementat el registre previ i s'ha apostat per oferir itineraris exteriors. Un context en el qual s'ha decidit allargar la programació en línia, que estarà disponible durant els pròxims mesos.

183 activitats

En aquesta edició s'han programat un total de 183 activitats. D'aquestes, 142 es feien a partir de visites a diferents edificis de Barcelona i l'àrea metropolitana. Per altre banda, s'han dut a terme uns quaranta itineraris. També s'han programat 125 recursos en línia que estaran disponibles fins que finalitzi aquest any 2020, concretament 49 recursos audiovisuals i 76 podcasts.

Casa Seat Open House Barcelona ACN

Interior de la Casa Seat, oberta al públic en el marc de l'Open House BCN / ACN


El 48h Open House BCN ha apostat per reivindicar una ciutat en què, en una distància màxima a peu de 15 minuts, els ciutadans puguin trobar els serveis bàsics. A partir d'aquesta premissa s'han organitzat 22 zones de '15 minuts'.

La cultura, "un servei essencial"

Amb aquesta acció, el festival creu que ha posat de manifest que la cultura arquitectònica també és "un servei essencial". I és que un dels objectius del certamen és insistir que les ciutats han de ser "per als ciutadans" i apostar per una "ciutat justa, humana i sostenible".

El festival, que en els deu anys precedents ja ha mobilitzat més de 500.000 persones, enguany - malgrat el context de la Covid-19 – n'ha sumat 44.306 de noves.