Les llibreries tornen a omplir-se de novetats literàries per afrontar la setmana, el mes i l'estiu. I és que cada cop queda menys perquè ens plantem oficialment a l'estació més calorosa de totes, l'estació en què més s'estilen les vacances i, per tant, podem gaudir també de molt més temps per dedicar a la lectura. Quins llibres s'estrenen a les llibreries aquesta setmana? Si ets dels que adoren llegir lectures recent sortides del for, aquesta llista és per a tu.
Les confessions del senyor Harrison (Viena Edicions) és una tendra història d'amors i equívocs en l'Anglaterra rural i victoriana. A través de la figura del senyor Harrison, que acaba d'acabar la seva formació mèdica en un hospital de la capital britànica i accepta una posició d'ajudant de metge a Duncombe, el llibre és un relat sobre la pròpia vanitat. Per què? A Duncombe, cinc de cada sis habitants són dones, i Harrison haurà de tractar amb pacients que no esperava. Una reedició bellíssima signada per Elizabeth Gaskell, una de les grans autores angleses del segle XIX.
Aquesta és una novel·la que analitza de quina manera la tecnologia está redefinint la figura de l'ésser humà. Després de El Círculo (Literatura Random house), Dave Eggers torna amb una gran sàtira sobre la dictadura de Google, Facebook o Amazon. A El Todo (Literatura Random House), l'empresa d'internet del moment es fusiona amb la plataforma comercial online més gran del planeta, i es forma el monopoli més rendible i perillós del món. Però la dissident tecnològica Delaney Wells voldrà fer servir el seu propi cavall de Troia: entrar a la companyia només per destruir-la des de dins.
Fa un any que la Gala va tenir un avortament al quart més d'embaràs i, des de llavors, la relació amb el seu marit ja no és la mateixa. Casualment, rep una trucada de la seva exparella, a qui fa més de deu anys que no veu, i que li comunica que té un càncer terminal. L'últim agost a Barcelona (Columna) és una novel·la sobre el dol, la gestió del passat i l'enfrontament continu a les pròpia decisions personals.
Umbral. El frío de la vida (Debate) és una biografia de les que val la pena tenir a la llibreria de casa. Anna Caballé, responsable de la Unitat d'Estudis Biogràfics de la Universitat de Barcelona, va signar aquesta obra fa vint anys per retratar la vida de l'escriptor Francisco Umbral. Ara que se celebren 15 anys de la seva mort l'any 2007, torna aquesta reedició, amb revisions i ajustaments imprescindibles que posen punt i final a alguns interrogants que quedaven sense resoldre en la primera edició.
Qui és el verdader Vladímir Putin? I què vol? Un títol tan interessant com imprescindible en els temps que corren. El professor Mark Galeotti, un dels principals experts del món en Rússia, desgrana a Tenemos que hablar de Putin (Capitán Swing) un perfil fosc però molt convincent del líder rus i del sistema polític que presideix. El llibre va ser publicat l'any 2019, i torna de la mà de Capitán Swing en plena guerra contra Ucraïna. Un altre títol del mateix autor que l'editorial reedita és Una historia breve de Rusia, publicat el 2020.