Ha arribat la calor del mes d'agost abans del que esperàvem, i amb ella les ganes de guardar la manta i estirar-nos vora el mar a gaudir d'una bona lectura. Tot i que també hi ha qui no tolera massa el contacte entre pàgines i sorra, per altres els llibres són la companyia perfecte per desconnectar a la platja entre bany i bany. Aquesta és una altra llista de novetats literàries que tot just acaben d'arribar a les prestatgeries per començar l'estiu amb bon peu.
Aquesta és la primera novel·la de l'autora, periodista i fotògrafa que ha treballat a l'Agència France-Presse i que des de 2015 és corresponsal independent a l'Orient Mitjà, sobretot a l'Iraq, per a diaris com The Washington Post, Le Monde o The New York Times. Una gran trajectòria i un gran resultat, ja que Que et plori el Tigris (Edicions 1984) va guanyar el Premi Goncourt a la primera novel·la 2021 i va ser menció especial dels lectors per al Premi Hours Concours 2020. La història construeix un relat sobre les forces de la vida i la mort a l'Iraq actual, a través del testimoni d'una jove.
Un assaig per homenatjar la figura de Roberto Calasso: editor, escriptor, intel·lectual i imprescindible de la cultura italiana i europea. El signa un vell amic seu i editor de l'Editorial Anagrama, Jorge Herralde, que ha condensat a Para Roberto Calasso (Anagrama) un ventall de textos que desgranen la figura de l'italià des de diversos angles, aconseguint una fotografia polièdrica del personatge.
[banner-AMP_0]
Una intriga trepidant que es conjuga amb un pols narratiu ple de suspens i màgia: així és aquesta Crònica fabulosa de la Mamà Asya i la seva descendència (La Campana). Tot comença quan Kàtia Soloviov, prostituta i criada al bordell per la imponent i despòtica madame Mamà Asya, apareix morta a la platja amb una expressió d'horror a la mirada i la marca d'una corda al voltant del coll. Qui és el monstre que pot haver comès un crim tan cruel?
Una aspirant a actriu que treballa com a dependenta en una botiga de roba descobreix una manera alternativa de guanyar-se la vida venent quelcom molt íntim per internet; un pare recull el seu fill de l’escola després d’un incident violent que li pot costar l’expulsió; i, així, fins filar deu relats que s’endinsen en les esquerdes més fosques de les relacions familiars, la sexualitat i la cultura de la fama. Això trobarà el lector a Papa (Anagrama), de l'autora de la novel·la Les noies.
[banner-AMP_1]
Aquesta és una història real; concretament, la història totalment certa de les dones que van sobreviure a l'Holocaust dissenyant i cosint peces d'alta costura per a l'elit nazi. A Les modistes d'Auschwitz (Columna), l'autora ha aconseguit testimonis inèdits per explicar el cas real de vint-i-tres dones i adolescents, la majoria jueves, que van ser seleccionades per confeccionar roba a mida per a les dames de l'alta societat hitleriana. Fins i tot entrevistant a l'última modista supervivent, Lucy Adlington reconstrueix l'amistat d'aquelles dones en un context marcat per la hipocresia i la crueltat.