La primavera la sang altera, i així ho veurem en els protagonistes de les pel·lícules que us proposem per celebrar que avui comença aquesta nova estació de l’any. Una estació marcada per l’arribada del bon temps, les flors, i, sobretot, l’amor; elements que ens agrada veure reflectits en el cinema i que, en aquest cas, podreu gaudir a través de Netflix, Filmin o Amazon Prime. Amb espai també per l’animació i, fins i tot, pel gènere de terror, aquí teniu cinc grans pel·lícules per donar la benvinguda a la primavera.

1
Orgull i prejudici (Netflix)

Paisatges primaverals, emoció, balls, romanticisme… L’adaptació que fa Joe Wright de l’emblemàtica novel·la de Jane Austen té tots els ingredients per rebre la nova estació de l’any com es mereix. Cinc germanes a la recerca d’un marit, entre les quals hi ha la Lizzie (Keira Knightley), que en un ball coneixerà un home que, d’entrada, li semblarà massa arrogant. L’home en qüestió serà el senyor Darcy, qui resultarà tenir més capes del que en un inici aparentava, interpretat per un Matthew Macfayden que costa de creure que sigui el mateix actor que veiem fent de Tom a Succession.

2
Conte de primavera (Flimin)

També trobem flors i romanticisme en el primer dels Contes de les quatre estacions d’Èric Rohmer, dedicat a la primavera. La història aquí, però, com és habitual en el cineasta francès, és més senzilla i quotidiana: es tracta de l’amistat que una noia jove estableix amb una de més gran, a qui intentarà emparellar amb el seu pare divorciat. Aquest, per la seva banda, ja té una parella jove, però la confluència de tots quatre en una casa de camp pot fer canviar les dinàmiques de les relacions. Una obra que explora els vincles familiars i de parella amb grans diàlegs i reflexions interessants.

[banner-AMP_0]

3
Els avantatges de ser un marginat (Filmin)

Pel·lícula sobre la joventut, el creixement personal, l’amistat i l’amor. Pel·lícula, per tant, molt primaveral de Stephen Chbosky, que narra les desventures d’un noi tímid i marginat, interpretat per Logan Lerman, que escriu cartes sobre els conflictes familiars, les primeres cites o les drogues per canalitzar tot el que sent en aquest moment explosiu de l’adolescència. El més important per ell, però, serà les connexions que aconseguirà fer amb dos fantàstics personatges amb qui podrà ser ell mateix, a qui donen vida Emma Watson i Ezra Miller.

4
Susurros del corazón (Netflix)

Netflix ofereix gairebé totes les pel·lícules de Studio Ghibli al seu catàleg, i aquesta és potser la més bonica i inspiradora de totes. La història d’una nena amant dels llibres que descobrirà que tots els que agafa de la biblioteca ja els ha agafat abans algú anomenat Seiji. Quan el conegui, descobrirà que és un noi que està aprenent l’art de fabricar violins, i això l’inspirarà a ella per escriure la seva primera novel·la. Amb una elevada qualitat de l’animació, el film és una oda a deixar-se endur pel que et diu el cor i a perseguir els somnis més creatius.

[banner-AMP_1]

5
Midsommar (Amazon Prime)

No tot té perquè ser flors i violes a la primavera. Bé, de flors sí que n’hi ha, i moltes, en aquesta pel·lícula d’Ari Aster, però en aquest cas acompanyen el to de terror i angoixa que envolta els personatges i la història. Interpretada per una magnètica Florence Pugh, la Dani és una jove turmentada pel dolor que acompanya al seu xicot i els seus amics al festival d’estiu de Midsommar a Suècia. Però el que d’entrada semblen unes vacances en un paradís on mai es pon el sol, de seguida es converteix en l’experiència més pertorbadora i macabre de les seves vides.