Ja torna a ser dilluns. Però no tot són males notícies. Perquè podem comptar amb una mà els que queden fins a l’arribada de l’estiu. I, a més, fa bon temps! Hi ha motius per estar de bon humor, i si no en trobeu, segur que us pot ajudar aquesta selecció de pel·lícules disponibles a Netflix dedicades a fer-vos sentir millor. Són el que els americans en dirien feel-good movies; obres que tenen la capacitat de fer-te oblidar dels teus problemes per passar una bona estona en un món de ficció, ja sigui a Nova York, Madrid, el festival d’Eurovisió, un aeroport o un poble viking ple de dracs.
Si us vau quedar amb ganes de més Eurovisió després del quasi Chanelazo, aquesta divertida obra de David Dobkin és l’elecció perfecta perquè té la capacitat de riure’s del festival i, a la vegada, homenatjar-lo. Ho fa a través de la història de Lars i Sigrit, interpretats per uns magnífics Will Ferrell i Rachel McAdams, dos músics islandesos que tenen l’oportunitat de convertir-se en els representants del seu país en el concurs musical més important d’Europa. Una inspiradora comèdia sobre com no deixar mai de lluitar pels teus somnis que us arrencarà més d’un somriure.
Menyspreada pel·lícula de Woody Allen per ser juvenil i lleugera, però una elecció perfecta per passar una estona entretinguda pels grisos carrers de Nova York. El Catsby (Timothée Chalamet) i l’Ashleigh (Elle Fanning) són una parella d’enamorats universitaris que hi van a passar el cap de setmana, però un seguit de casualitats i trobaments faran que l’acabin passant per separat. Ella, coneixent al seductor actor Francisco Vega (Diego Luna) i ell, a una jove noia, la Chan (Selena Gómez), que l’ajudarà a posar en ordre els seus sentiments.
[banner-AMP_0]
Un altre director de renom, del qual sí que no esperaríem una feel-good movie, és Steven Spielberg. També poc valorada en comparació a la magnitud de les seves altres obres, aquesta original comèdia s’inspira en un cas real per explicar la història de Victor Navaroski (Tom Hanks), que es troba acorralat a l’aeroport JFK de Nova York per culpa d’un cop d’estat al seu país. No pot trepitjar terreny americà ni agafar cap avió, de manera que comença a viure a la terminal, establint curioses relacions amb el personal de l’aeroport, especialment amb una hostessa de vol interpretada per Catherine Zeta-Jones.
La proposta espanyola d’aquesta llista és també la més pujada de to. Cinc històries d’amor que mostren diferents fílies sexuals en un estiu a Madrid sota la direcció d’un dels protagonistes del film, Paco León. L’atracció sexual per les plantes, per algú dormint, pel plor de la parella… Diferents formes d’obtenir plaer que posen als personatges en situacions realment divertides alhora que visibilitza aquestes realitats. Belén Cuesta, Ana Katz, Natalia de Molina, Álex García i companyia interpreten a uns personatges obligats a alliberar-se de convencions socials si volen gaudir plenament de la seva sexualitat.
[banner-AMP_1]
I acabem amb un film per tota la família, tot i que no cal tenir infants per gaudir-la. Perquè Cómo entrenar a tu dragón és una fantàstica obra universal capaç d’entretenir i emocionar grans i petits a partir d’un poble fictici de vikings que cacen dracs. El protagonista, però, és un adolescent que està fet d’una altra fusta, i descobrirà una nova forma de conviure amb les criatures: ensinistrar-les en lloc d’assassinar-les. La seva missió serà convèncer a la tribu i al seu líder, que també és el seu pare, d’aquesta nova possibilitat perquè dracs i humans puguin conviure en un viatge que continua al llarg de dues genials pel·lícules més.