El catàleg de Netflix és com un d'aquells vells videoclubs de la cadena Blocksbuster on ho trobaves absolutament tot, des dels més grans èxits de taquilla fins a produccions de baix producció que acabaven convertint-se en referències de culte.
Aparador de mil-i-una referències tot sovint el gran repte en entrar en el teu perfil a la plataforma és saber destriar quina sèrie volem veure. Van passant els clics i les hores i, sobresaturats de títols i informació, no acabem de decidir-nos. Aleshores és quan ens cansem del procés i ho deixem córrer, o, directament, ens quedem ben clapats al sofà.
Per fer-vos la feina una miiiiiiiica més fàcil, us recomanem les 5 sèries de culte de Netflix que no hauríeu de deixar de veure.
Sex Education és una de les grans joies en el catàleg de Netflix. Otis Milburn és el típic adolescent raret i poc sociable. Fill d'una terapeuta sexual, es converteix en un dels personatges més populars del seu institut quan munta un negoci d'assessorament sexual. Producció britànica amb dues temporades estrenades (encara no s'ha confirmat la tercera), un must -és una de les sèries de més èxit en la història de la plataforma- que tothom hauria de veure tant sí com no. En un càsting ple de joves talents, brilla amb llum pròpia una Gillian Anderson (The X-Files) at her best.
Una llaminadura per a sibarites de sèries. Producció anglesa, una més, inspirada en el còmic The End of the Fucking World de Charles S. Forsman. Revisió en clau indie de Natural Born Killers, un adolescent psicòpata -incapaç de matar una mosca (tot i que pela a un paio menyspreable que mereixia morir)- i la seva nòvia en una fugida al no-res. S'han estrenat dues temporades i se n'espera una tercera.
[banner-AMP_0]
Una nova adaptació d'una novel·la gràfica de Charles Forsman. Una adolescent alienada del món en què viu: una ciutat provinciana perduda en el cul dels Estats Units, una família disfuncional i un institut plagat de companys indesitjables. En mig d'aquest entorn i circumstàncies, la Syd, una adolescent perdudíssima, com gairebé totes els adolescents, ha d'aprendre a controlar els seus super poders. Impossible no rendir-se a la interpretació de Sophia Lillis (increïble també el seu paper a la pel·lícula Uncle Frank: la trobareu a Prime Video). El 26 de febrer de 2020 es va estrenar la primera temporada d'Esta mierda me supera, aquell mateix agost es va cancel·lar la segona per culpa de la pandèmia.
1996 en una avorrida ciutat anomenada Boring una colla d'adolescents inadaptats coincideixen en el club d'audiovisuals i teatre del seu institut. Els alts i baixos i anades i tornades de l'adolescència en l'era de la VHS en una sèrie que es destaca com la perfecta successora de Freaks & Geeks i del cinema de John Hughes. Tot i convertir-se en un clàssic de culte instantani, Netflix la va cancel·lar després de només una temporada.
[banner-AMP_1]
Una comèdia en un entorn que aparentment no convidava a riure: la vida d'un grup d'adolescents catòliques a la ciutat de Derry, a Irlanda del Nord, als anys 80. Una exquisidesa catòdica en algun lloc on conflueixen The Commitmets, les pel·lícules d'Stephen Frears inspirades en les novel·les de Roddy Doyle i les teen comedy movies nord-americanes vuitanteres. Fins ara hem pogut gaudir de dues temporades i s'espera que d'aquí a poc temps es reprengui la producció de la tercera, aturada per la maleïda pandèmia.