Sí, és el pont de la castanyada, no el de Halloween, però aquest article s’ha vist contaminat pel terrorífic poder de la globalització. A més, ben segur que hi ha més lectors demanant recomanacions de terror que no ficcions sobre panellets i castanyes (que també en trobaríem algunes). Així doncs, aquí teniu una llista de cinc sèries del món del terror per veure ben acompanyats i amb les llums apagades. Dues propostes de Netflix, una de Disney+ i dues més d’HBO Max per endinsar-vos de ple en l’esperit de Halloween.

 

1
La maldición de Hill House (Netflix)

Mike Flanagan és ara mateix un dels principals noms de referència per qui busqui sèries de terror. La seva darrera ficció, El club de la medianoche, posa constantment els pèls de punta i l’anterior, Misa de medianoche, aconseguia un potent missatge sobre la fe mentre terroritzava l’espectador, però en aquesta llista destaquem el primer dels seus èxits.

Adaptant una novel·la de Shirley Jackson, La maldición de Hill House renova alguns dels elements del terror clàssic a través d’una família atrapada en una casa encantada on s’haurà d’enfrontar als fantasmes del passat. Una obra terrorífica tant a nivell psicològic com en la pura tensió de cada una de les escenes.

2
Archivo 81 (Netflix)

Potser més desconeguda és aquesta altra sèrie de Netflix que estrenava a principis d’any sobre un restaurador de cintes antigues que ha de recuperar el metratge malmès d’un incendi de l’any 1994. En una segona línia temporal, seguim a l’autora de les gravacions, una estudiant que volia investigar sobre aquest edifici ple de secrets.

Interpretats per Dina Shihabi i Mamoudou Athie, tots dos se submergiran en un món de sectes, sacrificis i fenòmens paranormals des de dues èpoques diferents, però connectades per les cintes, posant el focus en la memòria com a tema principal.

[banner-AMP_0]

3
American Horror Story (Disney+)

Pels que busqueu un terror més clàssic, amb bruixes, vampirs, assassins i extraterrestres, sempre podeu recórrer a American Horror Story, una antologia de Ryan Murphy i Brad Falchuck que explica una història diferent a cada temporada, donant-li interessants girs al gènere.

Val la pena veure’n més d’una temporada, perquè totes succeeixen en un mateix univers que s’entrellaça, però si no teniu temps i voleu històries més curtes, els mateixos autors han creat American Horror Stories, on les històries només s’estenen al llarg d’un o dos capítols.

4
Territorio Lovecraft (HBO Max)

Una aproximació encara més original al món del terror és la que fa l’adaptació d’aquesta novel·la de Matt Ruff produïda per Jordan Peele. Agafant inspiració dels relats de Lovecraft, la sèrie barreja la fantasia dels monstres amb terrors molt més terrenals com el supremacisme blanc.

I és que els protagonistes són una família afroamericana que, als anys 50, realitzen un viatge on hauran de lluitar per la seva supervivència amb l’objectiu de trobar el seu pare desaparegut.

[banner-AMP_1]

5
Lo que hacemos en las sombras (HBO Max)

I per acabar rebaixant una mica la tensió, la fantàstica idea de barrejar el terrorífic món dels vampirs amb el to de comèdia que Taika Waititi va portar al cinema i després HBO Max va convertir en sèrie.

Lo que hacemos en las sombras segueix la vida de quatre vampirs companys de pis a Nova York que s’intenten adaptar al món modern sense èxit. Gravat en forma de fals documental, té l’habilitat de fer-nos empatitzar amb éssers menyspreables i crear situacions tan absurdes com hilarants.