Els amants de les sèries ja poden començar a preparar-se, perquè aquest dilluns aterra a Barcelona el festival internacional de sèries més important de tot el territori espanyol. Es tracta del Serielizados Fest, que ja ha superat la dècada de vida i aquest any celebra onze anys convertit en tot un referent seriòfil per a produccions i espectadors. Aquesta edició rebrà la visita de Thomas Vinterberg, director de la pel·lícula Otra ronda (2020), amb la qual va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula internacional i el Goya a la millor pel·lícula europea, així com altres personalitats com Daniel Brühl, Javier Giner o Carmen Machi. També es faran homenatges, com el 20è aniversari de Porca misèria, masterclasses o estrenes mundials. El festival es podrà gaudir presencialment en els diversos espais que l'acolliran, com la sala Phenomena; el Teatre, l'Auditori i el Hall del CCCB; l'Auditori Blanquerna, i la Casa SEAT, i també es podrà seguir virtualment a través de Filmin. Quines sèries cal tenir en compte en aquest Serielizados Fest?
1. Yo, adicto
Yo, adicto serà l'encarregada d'inaugurar el festival, amb la presència dels seus protagonistes. Explica la història real de Javier Giner, professional de l'audiovisual que als 30 anys decideix ingressar voluntàriament en un centre de desintoxicació. Basada en la novel·la autobiogràfica homònima de Giner, la sèrie està creada per ell mateix juntament amb Aitor Gabilondo (Pàtria) i té Oriol Pla com a protagonista. El mateix Giner s'encarrega també de la direcció juntament amb Elena Trapé (Las distancias, Els encantats, Celeste), i hi apareixen rostres coneguts de la talla de Nora Navas, Àlex Brendemühl, Victoria Luengo, Ramón Barea o Omar Ayuso, entre d'altres. Sala Phenomena, 14 d'octubre a les 19.00 h.
2. La franquicia
Aquesta comèdia original d'HBO per a Max segueix l'equip d'una franquícia cinematogràfica poc estimada que lluita per fer-se un lloc en un univers cinematogràfic salvatge i revoltós. La comèdia aporta llum sobre el caos i el secretisme en el món del cinema de superherois, per plantejar la pregunta: com es fa exactament un "xurro" cinematogràfic? Perquè totes les cagades tenen una història d'orígens. Els convidats presentaran els dos primers capítols de la sèrie i oferiran un col·loqui posterior amb el públic. Sala Phenomena, 15 d'octubre a les 20.30 h.
3. Pyramid Game
Aquesta sèrie de suspens psicològic i supervivència, amb reminiscències del reeixit El juego del calamar, està basada en el webtoon del mateix nom de Dalgonyak. Una sèrie que arriba en un moment de ple auge de les ficcions coreanes amb temàtica de revenja, que destaquen per les seves intricades trames, batalles psicològiques i crítica social. Tota una delícia per als fans del gènere a través d'una història d'abusos i supervivència en la lluita per la popularitat. Auditori CCCB, 19 d'octubre a les 20.30 h.
4. Getting LOST
Fa vint anys, un accident d'avió i una illa misteriosa ho van canviar tot. Es va estrenar Perdidos i va començar la febre per la sèrie, les teories boges i les discussions a les xarxes. Per celebrar l'efemèride, Serielizados Fest acull en exclusiva l'estrena internacional de la pel·lícula documental Getting LOST, sobre l'impacte durador de la sèrie en la comunitat de fans i en les persones que la van fer possible, analitzant la influència que va tenir en el panorama televisiu a través d'entrevistes amb els seus protagonistes, com Evangeline Lilly (Kate), Daniel Dae Kim (Jin-Soo) o Henry Ian Cusick (Desmond). Teatre CCCB, 16 d'octubre a les 20.30 h.
5. Celeste
Carmen Machi protagonitza aquest thriller amb tocs de comèdia creat per Diego San José per a Movistar Plus+ en què interpreta una inspectora d'Hisenda que investiga una gran estrella de la música llatina. Les cançons de Celeste són un fenomen mundial i els seus concerts omplen estadis, però aquesta sèrie tracta sobre Sara Santano, una inspectora d'Hisenda que ha dedicat tota la seva vida a la recaptació d'impostos i que ara, per fi, està a punt de prejubilar-se. Amb la presència de Diego San José, Carmen Machi i Elena Trapé. Sala Phenomena, 17 d'octubre a les 20.30 h.
6. Familias como la nuestra
Es tracta de la primera incursió del cineasta danès Thomas Vinterberg en el món de les sèries. La producció es projectarà en exclusiva a Barcelona després de la seva estrena al Festival de Venècia, en una sessió que tindrà la presència de Vinterberg, conegut per films com Celebración (1998), La caza (2012) o Otra ronda (2020), amb la que va guanyar l'Oscar a la millor pel·lícula internacional. La trama s'ubica a Dinamarca en un futur no tan llunyà, quan l'augment del nivell de l'aigua pel canvi climàtic ha arribat a un punt de no retorn i el país ha d'iniciar una evacuació. Sala Phenomena, 18 d'octubre a les 19.00 h.
7. The Jetty
Quan un incendi arrasa una propietat en un pintoresc poble lacustre de Lancashire, la detectiva Ember Manning (Jenna Coleman) ha d'esbrinar com aquest succés es connecta amb un periodista de pòdcast que investiga un cas sense resoldre d'una persona desapareguda, i una relació il·lícita entre un home d'uns vint anys i dues noies menors d'edat. Amb reminiscències de Happy Valley, The Jetty ha estat creada i escrita per Cat Jones, dirigida per Marialy Rivas (Joven y alocada, Princesita, Perry Mason) i produïda per Natasha Romaniuk. Auditori CCCB, 20 d'octubre a les 21.30 h.