L’actor francès Alain Delon ha demanat l’eutanàsia als 86 anys d’edat. L’intèrpret, famós pels seus papers a El gatopardo, A pleno sol, Rocco y sus hermanos y El eclipse, ha decidit que vol morir i és per això que ha demanat el suïcidi assistit. El pot demanar perquè resideix a Suïssa des de fa anys, un país on l’eutanàsia està permesa. A França, el suïcidi assistit està prohibit. Ha estat un dels seus fills, que també és actor, qui ha confirmat la notícia. En una entrevista a la cadena RTL ha reconegut que el seu pare li ha demanat ajuda per tenir una mort digna. “Sí, és veritat, m’ho ha demanat”, ha explicat, a més d’afegir que estarà al seu costat quan arribi aquest moment. El cas és que l’actor ha deixat un missatge de comiat per a tots els seus seguidors: “Vull agrair a tots els que m’han acompanyat al llarg d’aquests anys i m’han atorgat el seu gran suport, espero que els futurs actors puguin trobar en mi un exemple no només en el lloc de feina, sinó en la vida quotidiana, entre victòries i derrotes”.
Alain Delon ja va patir un ictus l’any 2019. I a més, la seva exdona, Nathalie Delon, va morir ara fa un any, cosa que ha complicat encara més l’estat anímic de l’actor francès. La seva exparella va morir per culpa d’un càncer de pàncrees, i també havia intentat sotmetre’s a l’eutanàsia. Un desig que no va poder fer realitat perquè a França és il·legal el suïcidi assistit. L’any 2021, Alain Delon ja va mostrar-se favorable a l’eutanàsia. Tot i admetre que era una qüestió que podia tenir els seus detractors, va assegurar que les persones han de tenir el dret a passar per un suïcidi assistit. “Estàs amb aquells que estimes, amb els amics que tu has escollit; és el teu últim moment i és just que siguis tu qui ho escull”, manifestava l’actor sobre aquesta qüestió.
L’any 2013 Delon va guanyar la Palma d’Or honorífica a Cannes, però aquest premi va estar ple de polèmiques perquè l’actor havia fet unes declaracions homòfobes. “No tinc res en contra que dos gais decideixin viure junts, però em sembla contra natura; som aquí per estimar i festejar amb una dona, no per coquetejar amb homes”. És més, l’actor va arribar a dir que estava d’acord “en part” amb el discurs de Jean-Marie Le Pen. I, a sobre, el novembre de l’any passat va dir que no li semblava una actitud masclista propinar una bufetada a una dona. Va dir que ell havia patit la tortura d’alguna dona. De fet, el delegat general del festival, Thierry Frémaux, va haver de sortir en la seva defensa dient que no anaven a entregar-li “el Nobel de la Pau, sinó un reconeixement a la seva carrera”.