La temporada de festivals comença a escalfar motors i ja arriben amb comptagotes alguns dels noms que ressonaran l'estiu que ve. Alanis Morissette i Thirty Seconds to Mars són els primers artistes confirmats del Cruïlla 2025, que aquest se celebrarà del 9 al 12 de juliol al Parc del Fòrum de Barcelona. Aquestes primeres confirmacions marquen un inici espectacular per a una edició que promet ser memorable, i és que serà l'any en què se celebren els 15 anys d’un festival amb una personalitat única. 

La canadenca Alanis Morrissette serà un dels plats forts del festival, i és que la cantant, compositora i músic és considerada de les més influents de la música contemporània. Guanyadora de set Grammys i elogiada per la crítica per la seva música i actuacions profundament expressives, Morrissette s’ha convertit en una estrella de la música del rock alternatiu reconeguda a nivell mundial. Després d’una increïble gira de 35 dates a Nord-amèrica, la cantautora es prepararà per seguir amb Triple Moon Tour arreu del Regne Unit, Europa i Sud-amèrica, i farà parada pels escenaris del Cruïlla el dissabte 12 de juliol. Per altra banda, passaran pels escenaris del certamen els californians Thirty Seconds to Mars. La banda dels germans Leto, que va estrenar ja fa gairebé 23 anys el seu àlbum debut, presenta ara el seu sisè disc It's the End of the World but It's a Beautiful Day i farà gira passant per Barcelona. 

thirty seconds to mars

Un 2024 amb rècord d'assistència

El Festival Cruïlla va tancar la passada edició amb una afluència de 77.000 espectadors, la més elevada fins el moment. L'edició d'aquest 2024 —la catorzena en aquest format— va reunir 25.000 persones el dissabte, 22.000 divendres, 15.000 dijous i 15.000 dimecres, en quatre nits de concerts, art i comèdia al Fòrum. Les actuacions més destacades van ser Pet Shop Boys o Smashing Pumpkins, així com Avril Lavigne, The Kooks, Amaral o Kasabian. També van tenir-hi cabuda, com sempre, les actuacions del talent de casa nostra, amb grups com The Tyets, Oques Grasses, Figa Flawas, Ginestà, Al·lèrgiques al Pol·len i Marala. Amb aquestes dades, Jordi Herreruela, director del festival, va reivindicar que el Cruïlla és el que és "sobretot gràcies al seu públic". Un públic divers i plural que, segons va comunicar, és al centre de tot el que es fa i que pretén ser un element de cohesió per a la ciutadania. "Gairebé el 100% del públic és local i una mostra de la Barcelona real i no la de postal; tenim la sensació que el Cruïlla és de tots, de la ciutat, és de Barcelona. El Cruïlla vol ser un element cohesionador de l'ecosistema cultural de Barcelona i de Catalunya." El pressupost de la passada edició 2024 va superar els 8 milions d'euros, amb un 2,5% d'aportacions de les administracions públiques.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!