Hi ha llibres que enganxen des del principi i que són ideals per regalar per Sant Jordi, sobretot per a aquells que no tenen l'hàbit de llegir tan integrat. No tothom té els mateixos interessos ni se sent atret pels mateixos arguments, però hi ha llibres que sigui pel tipus de narrativa o per la temàtica generen unes ganes indomables de continuar passant pàgines i pàgines. Ara que arriba el dia més bonic i lector de l'any, fem un repàs de diverses lectures que compleixen amb algun d'aquests requisits.
🟠 Els millors llibres per Sant Jordi 2025: novetats i recomanacions per a regalar aquesta Diada
Llibres que enganxen per aquest Sant Jordi 2025
-
El jo que no mor (Columna) — Ferran Torrent
Ens traslladem a l’any 1966 i l’hotel Metropol de València rep visitants de tota mena, des d’Ava Gardner, farta de la vida a Madrid i de la hisenda espanyola, que hi arriba disfressada de milionària, fins a un agent soviètic que torna a la seva ciutat natal amb una missió secreta. Ferran Torrent torna amb una novel·la on ningú és qui diu ser i que no només es llegeix amb rapidesa, sinó també amb ganes.
-
A l'altra banda de la por (Proa) — Marta Orriols
La Joana, la protagonista del nou relat de Marta Orriols, té l’estímul i la incertesa d’un càrrec nou com a responsable de la restauració i conservació de les obres d’art del MNAC, dos fills adolescents que comencen a fer la seva i, anys després de la separació, la petició de divorci de l’exmarit, que vol casar-se amb una dona de qui espera una criatura. Introvertida i observadora, la Joana s’esforça per desxifrar els canvis i alguns fets inquietants del seu entorn que debiliten l’equilibri que li procura la vida.
-
Els crits (L'Altra Editorial) — Víctor Recort
Guanyadora ex aequo del Premi Documenta, es tracta d'una lectura addictiva que posa el focus en tres estrelles de la televisió sensacionalista caigudes en desgràcia que es retroben anys després per desfer-se d'un cadàver. Amb aquest argument, Recort retorça alguns gèneres periodístics, com la columna d’opinió i la crònica de successos, i retrata la decadència d'una època amb la precisió d'un rellotge suís.
-
Confessions d'una sugar baby (Idil·lis) — M.V.
Crua, irònica i plena de matisos, aquesta història real ens submergeix en el món del sugar dating a través de l'experiència de la Valèria, una jove que hi entra per decisió pròpia. La protagonista ens porta pels carrers de la València més pecadora, per hotels i clubs de Barcelona i Madrid, per situacions en què el desig, els diners i el poder es barregen en una coreografia de seducció i interessos.
-
Anna K. (La Segona Perifèria) — Martí Rosselló
La Segona Perifèria torna a editar una novel·la d'una importància cabdal per la literatura catalana contemporània: Anna K. de Martí Rosselló, 25 anys després de la seva primera edició a Quaderns Crema i 15 anys després de la mort del seu autor. Es tracta de l'única novel·la publicada de Rosselló —va trigar 11 anys en acabar-la— i amb el temps ha esdevingut una obra única, pertorbadora i única a parts iguals, que es llegeix amb una curiositat innata.