"Robar-li a una persona gran és com robar-li a un nen". Aquesta és una de les poques frases que deixa anar Adam Clay, el personatge que encarna Jason Statham en Beekeeper: El protector. Home de poques paraules, crida més l'atenció per tot allò que fa, que pel que diu. Això sí, avisa que és millor no agitar el vesper. De fet, ell volia, una vegada jubilat de l'acció i l'adrenalina, que ningú no el molestés. Estava més tranquil treballant amb les abelles, obtenint el més sucós i valuós dels seus sucs: la mel. Amb el beneplàcit d'una senyora ja retirada que li cedia una de les seves granges. Per tant, tot estava en ordre. Fins al moment en què apareixen uns estafadors cibernètics; desvalisant aquella dona (i molts d'altres) que estimava la vida havent creat una organització benèfica per a nens. Sense una raó de pes ni fonament, la plomen: els dos milions de dòlars que té en el compte queden en res.
La revenja és dolç com la mel
Un punt de partida cruel i injust: aquesta dona amable que havia convidat a sopar al seu apicultor favorit s'esfuma. A partir d'aquí, l'embolic, la seva filla que és policia enmig de la investigació (incongruent al principi, ja que persegueix qui defensa la seva progenitora) i els dubtes sobre si és un suïcidi o un assassinat. Res que no pugui resoldre la set de revenja d'un Adam Clay que no esbossa un somriure durant tota la pel·lícula. Ell s'aferra a la seva habilitat per aniquilar enemics, amb trucs variats i recursos infinits (el de l'ascensor és fabulós). Té un objectiu al cap: fer caure cada estament i individu que ha propiciat aquest desastre, venjant la mort de l'única persona que el va cuidar.
Hi ha incendis, talls de dits, gasolineres que exploten i, com no, un gec d'hòsties
Així doncs, hi ha incendis, talls de dits, gasolineres que exploten i, com no, un gec d'h`soties. D'altra banda, Jeremy Irons, en un paper que únicament farà que creixi el saldo del seu compte bancari (i cap rèdit artístic), és qui maneja a l'ombra tota aquesta trama fraudulenta, amb mocosos que presumeixen de les seves drogues de disseny, massatges personalitzats i camises de hipster horroroses, i que a través d'una mentida i una trucada, s'embutxaquen els estalvis de gent anònima i innocent. En tant, les empreses que munten aquest enrenou, amb el fill irresponsable de la presidenta del país com a conductor, van finançar la campanya electoral d'aquesta. Entre mitges, l'FBI, els S.W.A.T, el servei d'intel·ligència i un multicanó que dispara 6.000 bales per minut... tot molt americà i amb un grau notable de superficialitat.
No hi ha més cera que la crema: això està construït per al lluïment, i exhibició física, de Jason Statham
Creïble? En part sí, en part no. Amb la polèmica pel resultat de L'Esquadró suïcida (els fans continuen demanant el muntatge en cru del director), aquí David Ayer va al gra: utilitza la poció màgica de la violència i la diversió. Un cocktail que funciona si el guió té substància. Tanmateix, aquest no és el cas. Kurt Wimmer (Salt, Li diuen Bodhi) sap a quin públic es dirigeix i que l'arma viva que li donarà certa consistència no és cap altra que la de Jason Statham (també productor de la cinta). Per tant, aquí no hi ha més cera que la crema: això està construït per al lluïment, i exhibició física, de l'actor. "Et respectaria més si miressis als ulls quan robes", diu Adam Clay. I veient que no són capaços, l'apicultor venjatiu no deixa canya dreta. "Sense agricultura, no hi ha civilització". Doncs això, més clar l'aigua (o, sent el cas, mel d'abelles).