Bojos per Molière arriba a TV3 amb actors ben coneguts amb la intenció de convertir-se en una de les sèries més destacades de la temporada. Segurament per això s'estrena el 30 de gener i és la primera de les ficcions pròpies del 2023 anunciades per la cadena pública en arribar a la petita pantalla: perquè tota ella sembla destinada a agradar al públic. Bojos per Molière compta amb un repartiment amb cares conegudes i velles glòries de casa nostra, localitzacions conegudes per la majoria i una història que gira al voltant de l'Institut del Teatre dels anys 90 i que ha sorgit de la imaginació d'Héctor Lozano, creador de Merlí. La nova sèrie de TV3 tindrà un total de 8 capítols i una trama diferent cada dilluns que interpretaran noms propis com Elisabet Casanovas, Albert Salazar o Pere Arquillué. Què podem esperar de Bojos per Molière, la sèrie juvenil més esperada de TV3?
Qui són els actors de Bojos per Molière? D'Elisabet Casanovas a Albert Salazar, tot el repartiment
Un dels grans encerts de Bojos per Molière és haver compaginat l'aposta d'alguns artistes reconeguts amb l'aparició de cares noves. El pes de la trama recaurà en el grup de sis alumnes que començaran la seva formació a l'Institut del Teatre. Elisabet Casanovas, coneguda pels seus papers en sèries com Merlí, Drama, L'última nit del karaoke o La ruta, aquesta última a Atresplayer, o al cinema amb Chavalas, és el rostre d'una proposta que aspira a convertir-se en un dels nous fenomens de la pública catalana. Casanovas interpreta el paper de Kàtia, una jove de 25 anys independent que es presenta a les proves d'accés de l'Institut del Teatre mentre està acabant la carrera de Veterinària. Farà tàndem amb en Ferran, interpretat per Albert Salazar i que haurà de lluitar a la sèrie contra l'estigma de ser el fill d'un dels millors actors del panorama teatral del moment. Salazar va començar a treballar al teatre, on ha recollit guardons als Premios Max i als Premios Fugaz, i va despuntar a la televisió fent de Marçal a La Riera, tot i que després va saltar a la proposta de Prime Video El internado: Las cumbres.
Alejandro Bordanove s'estrena al món audiovisual com a protagonista a TV3
També del teatre surt Alejandro Bordanove, que s'estrena com a protagonista en el món audiovisual amb Bojos per Molière tot i haver aparegut en algun capítol de Com si fos ahir. A l'estrena de TV3 farà de Rem, el personatge rebel, solitari, atrevit i somiador que s'ha d'enfrontar a una família que no accepta la seva vocació artística. Una mica el mateix que li passa a l'Eloi. Aquest personatge, que interpreta Ferran Rull, també amb experiència a televisió, no diu a la seva família conservadora que ha fet les proves per entrar a l'Institut del Teatre i també amaga que és homosexual. Tanquen el repartiment principal Martina Roura i Marc Balaguer, la Júlia i en Víctor a la ficció; ella interpreta l'ambició i la perseverança, mentre que ell lidera el paper del còmic del grup. A Balaguer el vam veure néixer com actor a Polseres vermelles, i després ha fet feines a televisió (Todos mienten) i al cinema (100 metros, Las leyes de la frontera), mentre que Roura també ha desenvolupat una carrera transversal: a televisió (Com si fos ahir, Nosotros), cinema (Summer hit) i en vàries obres de teatre.
Entre el repartiment de la sèrie també destaquen col·laboracions especials de noms propis consagrats de l'escena catalana, com Pere Arquillué o Jordi Martínez, que fan de pare d'en Ferran —i actor reconegut— un i de director de l'Institut l'altre. Altres actors que formen el claustre de professors són Carme Pla, Jordi Vidal, Guillem Balart, Àlbar Triai, Sandra Monclús, Fina Rius i Boris Ruiz, i també s'ha comptat amb altres noms ja il·lustres de la cadena pública per donar vida a papers secundaris, com Rosa Gàmiz, Albert Ribalta o David Selvas.
Sinopsis i capítols de Bojos per Molière
El proper dilluns 30 de gener a les 22.05h s'obriran les portes de l'Institut del Teatre per primera vegada a TV3 amb l'estrena dels dos primers capítols de Bojos per Molière. Serà una presentació de tots els personatges, de les seves casuístiques i dels seus maldecaps individuals, amb la passió pel teatre i el món artístic com a columna vertebral. Durant els 8 capítols que dura la primera temporada, els personatges evolucionaran i s'aniran teixint entre ells relacions en un context històric diferent, just abans del canvi de mil·leni i amb un context sociocultural determinat que també formarà part de la trama. Gravada a l'antiga seu de l'institució, al carrer Sant Pere Més Baix, i a altres localitzacions de Barcelona, Bojos per Molière està a punt de colar-se a casa nostra i convertir-se en una nova sèrie de referència.
-
Crítica del capítol 1 — Bojos per Molière o com ensenyar als 'zetes' a somiar amb el futur
El primer capítol de Bojos per Molière és tota una declaració d'intencions. Els ingredients —les bones interpretacions, les trames o els temes universals que tracta— no transgradeixen al típic argument d'institut, però sí que reflecteixen les ganes d'aportar i ensenyar alguna cosa a l'audiència. Un encert és haver recreat la sèrie en un context sociopolític diferent de l'actual, fent que els joves de l'actualitat puguin veure i empatitzar amb altres conflictes.
-
Crítica del capítol 2 — Bojos per Molière i la síndrome de l'impostor que pateix TV3
Tot i que l'argument general ja comença a caminar, el segon capítol de Bojos per Molière continua sense captar l'atenció de l'audiència. Les trames no enganxen i els personatges no tenen una personalitat suficientment atractiva. Hi ha bones interpretacions, altres queden un pèl sobreactuades, però la proposta sembla no acabar de funcionar perquè TV3 no es creu en les seves pròpies cartes.
-
Crítica del capítol 3 — La sobreactuació i la banalitat del teatre a Bojos per Molière
La fórmula de metateatre que fa servir Bojos per Molière no acaba de funcionar. La sèrie pretén recrear la febre teatral a la petita pantalla d'una manera fidedigne però acaba fent una paròdia matussera que deixa l'art del teatre a l'alçada del betum, amb escenes bastant banals i interpretacions absolutament sobreactuades que fan més mal que bé a una idea lloable. El tercer capítol de Bojos per Molière és una mica més del mateix.