Amb l'arribada de Bojos per Molière a TV3 és inevitable no pensar en Merlí, un dels fenòmens televisius més exitosos dels últims anys a casa nostra. I és que les dues sèries han sortit del cap del director Héctor Lozano i, a simple vista, hi ha algunes similituds. La nova producció catalana arriba el proper dilluns 30 de gener amb les piles carregades i moltes ganes de fer vibrar el públic amb noves trames, conflictes i relats que giren al voltant de la passió pel teatre i la dramatúrgia. Els protagonistes són 6 alumnes de l'Institut del Teatre dels anys 90, i el repartiment ha comptat amb nous talents i cares reconegudes de la graella de TV3 per donar vida als personatges. Similituds que comparteix amb Merlí en el seu moment.
🟠 Bojos per Molière: repartiment, capítols i tots els detalls de la sèrie de TV3
De 'Merlí' a 'Bojos per Molière': quins punts similars tenen les dues sèries de TV3?
Només amb l'spot promocional de Bojos per Molière ja s'estan fent conjectures sobre quines similituds i diferències poden tenir les dues sèries de TV3 creades per Héctor Lozano. Tot i que el mateix director assegura que Bojos per Molière no és el nou Merlí —i tot i que hi ha moltes diferències, sobretot en la trama i en el context sociopolític— també hi ha algunes semblances que fan notar que estan imaginades pel mateix director. Aquestes són alguns dels punts en comú de Bojos per Molière i Merlí:
1. Actors repetits a Bojos per Molière i Merlí
Una de les coses que tenen les dues sèries en comú és que comparteixen algunes de les seves cares més conegudes. Elisabet Casanovas és la coprotagonista de Bojos per Molière, tot i que amb més anys d'experiència i interpretant un paper de dona adulta. L'actriu es va popularitzar amb la sèrie de Merlí fent de Tània, i després ha fet el salt a d'altres propostes de TV3 (Drama, L'última nit del karaoke) o d'altres plataformes, com La ruta (Atresplayer) o fins i tot a la gran pantalla, amb Chavalas. Un altre nom propi que repeteix és Jordi Martínez, que als peripatètics feia de Jaume Capdevila, el pare estricte d'en Joan (Albert Baró).
2. Les dues sèries de TV3 estan rodades íntegrament a Barcelona
Si Merlí es va rodar íntegrament a Barcelona, Bojos per Molière també. En aquest últim cas, la nova estrena de TV3 s'ha filmat majoritàriament a l'antiga seu de l'Institut del Teatre, situada al carrer Sant Pere Més Baix, on actualment resideix el Centre de Cultura de Dones Francesca Bonnemaison. Per la seva banda, Merlí va rodar-se a l'antiga escola Menéndez Pidal, del barri Sant Genís dels Agudells, al districte d'Horta Guinardó. Va poder fer-se allà perquè va ser clausurada d'un dia per l'altre l'any 2012 per falta d'alumnes, en plena crisi econòmica. Quan va acabar de rodar-se la sèrie, l'any 2017, va ser ocupada per un grup d'artistes i per tres famílies.
3. L'evolució dels personatges com a centre de la trama
Totes dues sèries donen importància a la psicologia i la personalitat dels diferents personatges a partir de trames diferents que es van entrelligant. L'objectiu final de Bojos per Molière, així com de Merlí, és parlar de problemàtiques universals de la vida real a través de mirades concretes, fent que l'espectador s'apropi a la reflexió. Si bé la primera sèrie de Lozano s'enfocava en els maldecaps de l'adolescència, ara ha fet un pas més enllà i retrata uns protagonistes més madurs, que voregen els 25 anys, i que s'enfronten a la difícil tasca d'endinsar-se al món dels adults.