La Seu d'Urgell, Andorra i Foix han presentat aquest dilluns la campanya de difusió de la candidatura per formar part del Patrimoni Mundial de la UNESCO. Sota el nom de 'Els testimonis materials de la construcció de l’Estat dels Pirineus: el coprincipat d’Andorra’, han presentat un fulletó en paper i codi QR, que marca el primer pas de l'estratègia conjunta de promoció de la candidatura. La presentació coincideix amb l'inici de la temporada d'hivern i a poc menys d'un any de dipositar la candidatura, de la que els representants de Lleida, Catalunya Nord i Andorra han presentat els primers materials per promocionar els 12 monuments que conformen el conjunt patrimonial.

La campanya agrupa el Castell de Foix, el conjunt catedralici de la Seu d’Urgell, la Casa de la Vall, les set esglésies i els dos jaciments arqueològics d’Andorra, perquè segons l'organització "il·lustren una trajectòria històrica única al món". Pel govern Andorrà i la resta de la candidatura, aquest grup d'emblemes del patrimoni expliquen "la preservació d’un petit territori dels Pirineus al llarg d’una història pacífica escrita a tres mans, per dos coprínceps i les comunitats andorranes", que va culminar, l’any 1993, amb l’adopció de la Constitució andorrana. Valoren que aquest és signe "d'un llegat mil·lenari" que sustenta el valor universal excepcional del bé, i que a més demostra l'entesa a escala transnacional.

Promoció aprofitant el pont de la Puríssima

La promoció s’engega just abans d’un dels caps de setmana amb més afluència del calendari turístic, el pont de la Puríssima. A més de la distribució física en diferents punts d’informació turística d’un fulletó en format paper i en codi QR, el contingut també es difondrà a través dels webs corporatius de les institucions, i serà accessible digitalment per als visitants que s’apropin als 12 monuments inclosos en la candidatura. Es tracta d’una iniciativa impulsada des del Grup de Treball de Turisme i Cultura de la candidatura que agrupa els departaments de Cultura i Turisme, i les institucions gestores dels monuments.

Aquesta campanya coincideix també amb el segon aniversari de la inclusió dels tres estats participants en la llista indicativa de la UNESCO, i amb el marge encara d'un any abans no es presenti la candidatura a Patrimoni de la Humanitat. La campanya entra ara en una fase decisiva del seu procés d’elaboració i és l’inici del desenvolupament de la futura plataforma de gestió del bé.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!