El Canet Rock demandarà AINA Group, l'empresa responsable de l'aplicació mòbil fallida i l'equip humà per als testos d'antígens del festival, segons informa l'ACN. 

Les llargues cues i les hores d'espera per realitzar els preceptius tests d'antígens que es necessitven per accedir als recintes on se celebraven el Vida i el Canet Rock, van ser la imatge que van marcar la tornada dels festivals massius a casa nostra.

Un desgavell del qual l'organització del certamen maresmenc responsabilitza l'empresa responsable de l'aplicació mòbil que havia de gestionar la logísitca. La nova tecnologia va fallar no només durant les jornades dels festivals sinó ja la setmana abans. 

Ni app ni personal

En seu cas en concret, el Canet Rock, celebrat el 3 de juliol, no va poder fer servir l'app (que havia de recollir i comunicar la informació dels testos) després que aquesta fallés el dia anterior al festival Vida, i va haver d'improvisar un sistema alternatiu. A més, l'empresa només hauria proveït un 25% del personal compromès per dur a terme el cribratge. El contracte tenia un cost de 200.00 euros, la meitat del qual ja s'ha abonat. En un burofax el Canet Rock ha sol·licitat a l'empresa la devolució de l'import i li comunica la intenció de demandar-la.

Fonts del festival han detallat que el Canet va haver "d'idear i dissenyar" un sistema alternatiu a l'app proveïda per AINA Group, ja que la mateixa empresa va constatar el dia anterior (durant el Festival Vida), que l'aplicació no funcionava bé. Aquest és el primer objecte de la demanda que ha interposat el festival, però també ho és el presumpte incompliment del contracte pel que fa al personal compromès per dur a terme el procés de cribratge.

Segons el Canet Rock, només es va presentar als diversos punts de cribratge instal·lats arreu de Catalunya un 25% del personal previst. Per exemple, al punt instal·lat a la mateixa població del Maresme hi havia 42 box preparats per subministrar els tests d'antígens, i 10 d'aquests es van quedar deserts, expliquen des del festival. "Allà on trucàvem –dels diferents punts- ens anàvem trobant sorpreses", han lamentat.


El públic del Canet Rock va haver de fer llargues cues per realitzar-se els tests d'antígens. Foto: ACN

Un error per al Conseller 

Vinculada a aquesta notícia, el conseller de Salut, Josep Maria Argimon, en declaracions a Catalunya Ràdio, ha afirmat que la celebració dels grans festivals de música va ser un "error" perquè amb la seva realització es van enviar missatges contradictoris.

El conseller ha afirmat que les dades epidemiològiques continuen sent "molt dolentes", tot i que amb una certa "ralentització" en el grup de 15 a 29 anys. Ha afirmat que el coronovarius no desapareixerà i n'ha augurat noves onades.