Cecilio G sempre guanya. Aquesta frase icònica, desdibuixada per les constants sortides de to del traper barceloní, ha recuperat el sentit, i és que Joan Cecília Ruiz —així es com s'anomena realment— acaba de publicar Animals, un nou tema que ha dedicat a Pablo Hasél.
El videoclip de la cançó, enregistrat a Barcelona, mostra imatges dels aldarulls que han tingut lloc els últims dies a la capital catalana en resposta a l'empresonament del raper lleidetà, qui s'endurà tots els beneficis econòmics generats pel vídeo, segons ha explicat Cecilio G a Instagram.
El traper, que utilitza una base 'samplejada' de la cançó The House of the Rising Sun (1964), dels The Animals, no parla explícitament sobre la situació de Hasél, però sí que utilitza imatges de recurs de telenotícies que parlen sobre l'empresonament del raper, així com diversos plans de les manifestacions i de cartells en favor de la llibertat de l'artista i fins i tot imatges de l'estelada.
Cecilio G, el traper més punk
Natural del barri del Poblenou, Cecilio G és, sens dubte, el traper més punk de l'escena estatal. Amb només 26 anys, suma milions de visites a YouTube i té gairebé 500.000 oients mensuals a Spotify, uns registres que ha acumulat gràcies als més de 20 mixtapes que ja ha publicat de manera intermitent.
El traper, però, també és famós per les seves polèmiques, i és que el 2018 va ingressar a la presó de Puig de les Basses per un delicte d'amenaces que havia succeït tres anys abans, a més d'un robatori amb força que també havia perpetrat anteriorment.
Geni o sonat, Cecilio G genera opinions contràries mentre a les seves lletres parla sobre els fets que l'han torturat: el seu pas per la presó, la seva salut mental i la seva infància, marcada per la mort del seu pare quan només tenia 7 anys. Sigui com sigui, el barceloní ha tornat i, aquest cop, amb més lucidesa que mai.