Aquest cap de setmana sembla que sí que la cultura pren el vol! Tant a Barcelona com arreu del país els teatres, cinemes, museus i sales d'exposicions van recuperant el seu ritme i presentant nous projectes per a aquesta temporada amb optimisme i il·lusió. És maco veure com la pandèmia no ha pogut destruir la cultura: tot el contrari. Ens hem adonat que la cultura és un dret i eina fonamental per a l'ésser humà. Us volem proposar cinc grans plans per celebrar la cultura en temps de pandèmia.
Gaudeix de la cultura a l'aire lliure a l'Hospitalet
La 16a edició de Festival Per Amor a l'Hart va arrencar ahir i seguirà fins dissabte al Parc de la Remunta de l'Hospitalet de Llobregat, una nova ubicació. Per Amor a L’Hart arriba a la seva 16a edició amb "l'objectiu de continuar oferint una proposta artística d'arts escèniques avantguardista i de qualitat, on es podrà gaudir de les actuacions d’artistes del país, llenguatges innovadors i propostes més consolidades", a través de la dansa, el circ i la música en viu. L’aforament dels espectacles serà limitat sota demanda d’entrades gratuïtes a través de la web del festival . Les entrades gratuïtes estan disponibles a partir del 3 de setembre.
Bipol.art, associació organitzadora de l’esdeveniment, aposta per "donar suport a la cultura de proximitat, tant pels espectadors experts com pels novells, als artistes i les seves creacions".
Segueix en 'streaming' el Sónar +D CCCB
El Sónar+D CCCB 2020 celebrarà avui i demà una edició en format virtual i presencial, al CCCB, amb un total de 140 artistes i ponents participen en més de 70 activitats, entre concerts, debats, sets de dj, workshops, exposicions i nous formats, tot posant l'accent en el talent i la creativitat locals. Segons ha explicat a l'ACN el codirector Enric Palau: "El Sónar CCCB és una volta més, un format més que ha suposat un repte enorme", amb el que han hagut d'afrontar moltes dificultats, com la gestió de la preproducció amb artistes que no hi són físicament. Tanmateix, ha assegurat: "Evidentment, treballem en un 2021. Esperem poder oferir el millor festival possible".
Palau ha destacat que el festival, en la seva trajectòria, ha anat "mutant" i ha canviat els paràmetres del concepte d'artista i escenari, inclús trencant les barreres entre artistes, tecnòlegs i desenvolupadors, de manera que aquesta edició "és un pas més del festival" pel que fa al seu format.
Deixa't seduir pel Festival l'Hora del Jazz a Girona
Gonzalo del Val ens presenta aquest dissabte al vespre a Girona el seu nou treball discogràfic, el tercer d’aquesta formació, Cancionero. Editat pel prestigiós segell internacional Fresh Sound NewTalent. David Mengual, al contrabaix, base rítmica de luxe, referència de moltes de les grans gravacions de jazz d’aquest país, compta amb una discografia molt extensa i ha estat guardonat amb diversos premis. El jove pianista menorquí afincat a Barcelona, Marco Mezquida, destaca per la seva energia, virtuosisme i imaginació. Avui és un dels intèrprets de jazz més reconegutsde la seva generació. Un trio espectacular, complementat en aquesta ocasió per un dels músics més destacats i sol·licitats del panorama nacional: Benet Palet. Garanteix una música rica i espontània, basada en la contínua interacció dels seus components. Una formació àgil, equilibrada, de sonoritat càlida i sempre suggerent. Un vehicle perfecte perquè els quatre músics s’expressin amb gran comoditat. La proposta estètica de la formació és molt variada, així com condicionada per les inquietuds musicals dels quatre intèrprets. Actualment el seu repertori està format per composicions originals, amb una especial presència de reinterpretacions del repertori jazzístic. Música plena de calidesa, intimisme i sensibilitat interpretativa.
Torna als Espais Volart
Fa goig veure com la cultura es va despertant a poc a poc i va deixant enrere els mesos de confinament: els teatres i els museus tornen a acollir els visitants que tant han trobat a faltar durant els darrers mesos. Els espais expositius de la Fundació Vila Casas no són una excepció, i els Espais Volart han presentat avui la seva programació expositiva per a la tardor. Del 18 de setembre al 20 de desembre, l'espai acollirà tres grans exposicions que parlen de tres grans noms de l'art i la cultura catalana: Jesús de Vilallonga (un dels secrets millor guardats de la pintura catalana de la segona meitat del segle XX), Pere Noguera (gran artista de l'esfera contemporània del nostre país), Xavier Vidal de Llobatera i Àngel Ferrant (dos grans amics que van mantenir una relació epistolar durant gairebé 15 anys).
Viatja al cor de la música
La música, com qualsevol altra expressió cultural, beu del més profund del nostre ésser: l'ànima, allò que precisament ens fa ser humans. Aquesta és la idea que defensa el director d'orquestra veneçolà Gustavo Dudamel en el seu projecte Symphony. Un viatge al cor de la música, presentat juntament amb la Fundació "la Caixa" i que s'exposa al CosmoCaixa fins al 8 d'octubre. Per primer cop, l'espectador es podrà situar al bell mig d'una orquestra simfònica en aquesta experiència immersiva puntera a partir de tecnologia de realitat virtual, que es pot viure en primícia a CosmoCaixa. Després, aquest projecte singular iniciarà una gira que recorrerà un centenar de ciutats d'Espanya i Portugal durant deu anys. Les primeres parades previstes són Santander, Valladolid i Madrid.