Aquest cap de setmana tornen les recomanacions culturals a ElNacional.cat. Els cinemes, sales de concerts, festivals en línia, exposicions i museus no fan vacances durant aquest estiu. Molts podrem agafar qualsevol excusa per aprofitar i visitar algun indret del país que encara no coneixem o veure'l canviat arran d'alguna acció cultural i artística als seus carrers, ja sigui organitzada o espontània. Aquí teniu els plans de cap de setmana de La Llança per sortir de casa i gaudir d'uns dies lliures!

Torna al cinema amb Little Monsters

Lupita Nyong'o demostra una vegada més sentir-se còmoda amb el terror amb la divertida i pertorbadora Little Monsters, una pel·lícula dirigida per Abe Forsythe que comença com un musical tipus Sonrisas y Lágrimas i acaba com un clàssic de morts vivents amb gore i ensurts de l'estil Zombies Party. Un músic fracassat, Dave (Alexander England), s'uneix a la professora infantil Miss Caroline (Lupita Nyong'o) i a una celebritat infantil, Teddy McGiggle (Josh Gad), per intentar protegir als petits estudiants d'un sobtat brot de morts vivents.

Visita els museus de les Terres de Ponent

La Xarxa de Museus de les Terres de Lleida i Aran ha llançat un vídeo promocional destinat a recordar que els dotze els equipaments culturals que la conformen ja estan oberts i ofereixen un gran nombre d'activitats durant l'estiu. El vídeo, d'un minut i mig de durada, incideix en la varietat de propostes que ofereixen com ara visites teatralitzades i experiencials, visites a catedrals, esglésies o castells, tallers, activitats de natura, a banda de les exposicions pròpiament dites. El vídeo recorda que els museus han adoptat les mesures necessàries per "una visita tranquil·la, còmoda i amb totes les garanties sanitàries".

La xarxa està formada pel Museu de la Noguera, el Museu de Cervera, el Museu de la Conca Dellà, el Museu de Lleida, el Museu d'Art Jaume Morera, el Museu Tàrrega Urgell, l'Ecomuseu de les Valls d'Àneu, el Museu Hidroelèctric de Capdella, el Museu de Guissona, el Museu Diocesà i Comarcal de Solsona i el Museu Diocesà d'Urgell i el Musèu dera Val d'Aran.

Viatja fins a la illa grega de Gavdos sense sortir de Barcelona

La Blueproject Foundation presenta l'exposició You Can't Leave Fingerprints on Stone, de Cristina Mejías i que es podrà veure a la sala Project fins al 4 d'octubre del 2020.

Cristina Mejías va ser seleccionada com a artista resident de la fundació a la passada convocatòria i la seva proposta va ser triada entre quasi 600 rebudes per a projectes expositius i de performance. Mejías desenvolupa la seva proposta creativa a partir d'una experiència arqueològica viscuda l'any 2015 a l'illa grega de Gavdos i ho fa a través d'objectes, escultures i videoinstal·lacions, alguns inèdits i presentats per primera vegada en una mateixa exposició. 

El programa de residències de la Blueproject Foundation és un dels eixos centrals de la fundació, amb l'objectiu de donar suport a la producció de nous projectes i donar a conèixer el treball d'artistes emergents i internacionals. 

Cristina Mejías Blue Poroject Foundation

Cristina Mejías

Coneix el Bansky de Gandesa

L'Ajuntament de Gandesa ha despertat aquest dimecres amb més fragments, escrits amb guix, del llibre Haikús en temps de guerra, de Miquel Martí i Pol. Amb les noves guixades són ja uns quants els escrits que han anat apareixent en parets i espais històrics de la ciutat però se'n desconeix l'autoria. La regidora de Cultura de Gandesa, Raquel Estrada, destaca el valor "d'aquest art al carrer, efímer i respectuós" que ha propiciat una ruta de poesia pel municipi. "Ens sentim orgullosos d'aquest nou atractiu cultural que tenim i animem a venir a descobrir quins fragments han estat triats, a quins llocs s'han escrit i per què", ha destacat Estrada.

Des de la regidoria de Cultura de Gandesa es valora en positiu aquest anònim i inesperat art urbà, que apareix fet amb guix i respectant l'entorn. "No hem pensat en cap moment que sigui un acte vandàlic perquè sempre s'ha respectat l'entorn. S'han fet servir materials que es poden esborrar amb un cubell d'aigua i hem decidit deixar-ho perquè és una forma d'art i de poesia. Sembla un Bansky, no sabem qui ho fa però destaquem l'originalitat i el respecte que s'ha tingut als llocs on s'ha fet perquè es fa amb materials que es poden esborrar sense més perjudici", ha explicat la regidora Raquel Estrada.

Miquel Martí i Pol Gandesa ACN

ACN

Celebra la Festa de l'Aigua al Poble Espanyol

El Poble Espanyol de Barcelona acull des d'aquest cap de setmana i durant tots els dissabtes i diumenges d'agost la festa de l'aigua Splash. La segona edició d'aquest certamen és força diferent de l'any passat, ja que les mesures anticovid-19 marquen aquesta edició. És obligatori l'ús de mascareta per tots els majors de 6 anys, cal mantenir la distància de seguretat, totes les activitats s'han programat a l'aire lliure i l'aforament del recinte s'ha reduït a 400 persones, que és un 15% de la seva capacitat. El director del Poble Espanyol, Anton Vidal, ha explicat que l'Splash! "va destinat a famílies amb nens petits" que podran gaudir de diversos inflables aquàtics, jocs, espectacles, actuacions en directe i tallers d'artesania.