El passat juliol es van descobrir els nominats als Premis Emmy 2022, els premis més importants del món de la televisió. J.B. Smoove (Larry David), Melissa Fumero (Brooklyn Nine-Nine) i el CEO de l'Acadèmia de Televisió, Frank Scherma, van anunciar les categories més rellevants d'uns guardons (reconeixements que premien el millor de la televisió nord-americana a cada temporada, en aquesta ocasió, les sèries i programes emesos entre l'1 de juny del 2021 i el 31 de maig del 2022) amb gairebé un centenar de categories. La cerimònia d'entrega de la 74 edició dels Premis Emmy se celebra aquesta nit a Los Ángeles (la matinada de la nostra franja horària). Us deixem amb les cinc sèries nominades que no podeu deixar de veure (guanyin o no).
🏆 Guanyadors Premis Emmy 2022: llista amb totes les sèries premiades
🎞️ Nominats als Premis Emmy 2022: La llista de sèries que opten a guanyar
📽️ Premis Emmy 2022: nominats, horari i on veure la gala en directe
Euphoria és una de les produccions més aclamades dels darrers anys. Una sèrie imprescindible, que trobareu al catàleg d'HBO Max, pel retrat extrem i gens ensucrat que fa de la Generació Z.
Gran dominadora en les nominacions d'aquests Emmy 2022, Zendaya, la seva protagonista i productora, destaca com la nominada més jove a optar al guardó com a productora. En el passat estrella infantil de Disney, Zendaya, també s'ha significat com la nominada més jove a opositar a l'Emmy a la Millor actriu de drama.
Succession és una altra de les produccions d'HBO Max que han monopolitzat les nominacions d'aquests Emmy 2022 o com ja vam destacar a Revers, una nova obra d'art d'una de les plataformes que més alegries ha regalat als teleaddictes en l'era daurada de les sèries de televisió.
Nominada en les categories de Millor Sèrie Dramàtica, Millor Actor principal de Drama (Brian Cox), Millor Actor Secundari de Drama (per partida doble amb Kieran Culkin i Nicholas Braun), Millor Actriu Secundària de Drama (de nou per partida doble amb Sarah Snook i J. Smith-Cameron); Succession, sèrie de la qual esperem ansiosament l'estrena de la seva quarta temporada, té totes les paperetes per erigir-se en la gran triomfadora de la cerimònia del 12 de setembre.
El trio d'asos d'HBO Max en aquests Emmy 2022 culmina amb The White Lotus, una producció ideal per veure durant els mesos de vacances.
Postulant-se al premi a la Millor Minisèrie, guardó a què suma nominacions a les principals categories interpretatives secundàries, l'obra de Mike White, guionista d'School of Rock i director de la molt reivindicable Qué fue de Brad, té tots els ingredients de la sèrie estiuenca clàssica: un retrat coral, un escenari paradisíac, embolics amorosos, afanys de superació... però, com la mateixa modernitat, un alè de perversitat i mala bava recorre bona part dels seus porus.
Allunyant-nos de la part dramàtica, els Emmy també coronen les millors sèries de comèdia. Una categoria en què és impossible traçar un pronòstic tenint en compte la qualitat de totes les nominades: Colegio Abbott (Disney+), Barry (HBO Max), Curb Your Enthusiasm (HBO Max), Hacks (HBO Max), The Marvelous Mrs. Maisel (Amazon Prime Video), Ted Lasso (Apple TV+) i Lo que hacemos en las sombras (HBO Max). I amb aquestes, Solo asesinatos en el edificio (Disney+), producció de la qual s'acaba d'estrenar la segona temporada.
Podíem donar per suposat que una sèrie amb Steve Martin i Martin Short de protagonistes ens divertiria, com també que no ho tindria difícil per destacar en un gènere, la comèdia, que no és especialment regular en termes de qualitat, ens alertava el crític Pep Prieto en la seva ressenya. Però el que no ens podíem imaginar és que aquesta sèrie estrenada a Disney Plus es convertiria en una de les grans sorpreses de l’any i que sabria treure tant profit de les seves premisses.
No podríem tancar aquesta llista sense fer referència a la sèrie que va elevar Netflix a una categoria superior: Stranger Things, producció que fa pocs dies que ha arribat al seu final amb la publicació a la plataforma dels seus darrers dos capítols.
Quan que ja t’has guanyat al públic, el més fàcil és quedar-te quiet i no prendre mal, proclamava el nostre home catòdic, Pep Prieto. Però contra tot pronòstic l'última entrega d'Stranger Things aconsegueix erigir-se en la més interessant perquè deixa de refiar-ho tot a la nostàlgia, trenca amb alguns mals vicis (el primer, la temptació pel gag referencial) i aprofundeix en la constatació que madurar és una esmena a la totalitat als teus somnis infantils. Stranger Things s’ha fet gran i converteix aquesta idea en motor narratiu d’un relat ambiciós i inconformista al qual fins i tot perdones les durades desmesurades de cada capítol.