Comic Barcelona, que celebrarà la seva nova edició des d'avui i fins al diumenge 5 de maig, apostarà especialment pel cinema, amb ofertes com una marató organitzada al costat del Festival de Sitges i per atreure el públic familiar i infantil, en la seva edició més gran fins al moment. "Aquest any Comic Vision pren molta rellevància i es consolida amb tres dies complets de programació", ha anunciat aquest dilluns la directora general de FICOMIC, Meritxell Puig, en referència a la sala de cinema del saló, una aposta que respon a la voluntat de "donar rellevància a les sinergies del còmic amb altres disciplines", malgrat que "el centre de Comic Barcelona segueix sent el còmic", ha assegurat Puig. Aquesta edició també farà "èmfasi" en el públic jove i les famílies, ha explicat la directora de l'esdeveniment, alguna cosa que es pretén aconseguir amb les propostes de la secció Comic Kids i amb una nova entrada infantil de preu més reduït, a més d'haver augmentat fins als 6 anys l'edat per poder entrar de manera gratuïta a l'esdeveniment. El 42è Comic Barcelona reunirà gairebé 100 convidats i al voltant de 220 expositors, convertint-se en l'edició amb major oferta, que se situarà en els 52.000 metres quadrats dels palaus 2 i 5 i la plaça Univers de la Fira de Barcelona de Montjuïc.
Una edició de pel·lícula
"Amb la idea de buscar noves audiències, hem ampliat la sala de cinema, on va a haver-hi pelis, curtmetratges, documentals, estrenes i avanços de pel·lícules", ha explicat l'assessor global de continguts, Borja Crespo. Entre les pel·lícules que es projectaran, destaquen Robot Dreams, basada en el còmic homònim de Sara Varon, i l'adaptació de l'obra de Paco Roca La casa, amb una passada especial que comptarà amb la presència del director, Álex Montoya, i de l'autor del còmic. Les projeccions aniran acompanyades de l'exposició Del còmic a la pantalla, on es podran veure imatges sobre la realització de tots dos films. L'auditori acollirà per primavera vegada una marató de cinema de la mà del festival de Sitges, que mantindrà la sala oberta fins a les 12 de la nit del dissabte, amb un cicle de pel·lícules de gènere fantàstic. També es podran veure films com Dispararon al pianista, de Javier Mariscal i Fernando Trueba, Heavies Tendres, de Juanjo Saéz i El cuervo, que celebrarà els seus 30 anys amb una projecció especial.
"Aquest any hem volgut reforçar les activitats de la secció Comic Kids per atreure el públic familiar i infantil", ha explicat Meritxell Puig, que ha descrit el còmic com "una molt bona eina perquè nens i nenes entrin en la lectura i mantinguin l'hàbit". La secció comptarà amb un espai dedicat a la lectura i als explica còmics, amb la visita de personatges com Geronimo Stilton o Bluey, que signaran exemplars dels seus llibres, amb tallers impartits per l'escola Joso i amb activitats com una 'escape room'. També hi haurà espais dedicats al públic adolescent, com una instal·lació que recrearà l'habitació del protagonista de Heartstopper, un dels còmics més populars dels últims anys. Puig ha aprofitat l'ocasió per ressaltar la col·laboració de Comic Barcelona amb clubs de lectura i escoles per fomentar la lectura i l'acostament del còmic al públic infantil.
L'oferta d'aquesta edició de Comic Barcelona, que Borja Crespo ha qualificat de "inacabable", comptarà amb el nou espai Utopía, dedicat a la ciència ficció i a la fantasia, a més de l'habitual Còmic Fantasy. A la zona expositiva es podran veure mostres com El nostre Ibáñez, Trini Tinturé, encantadora de vinyetes, i la generació perduda, Bruixes-Sorginak-Brujas, Tribut a Mad Max: Apocalipsi Dibuixat i Blacksad: Work in Progress. Entre els autors convidats també es troben noms com els de Max Sarin, Lisa Lugrin, Beto Hernández, Tanino Liberatore, Posy Simmonds, Sana Takeda, Marjorie Liu, Pepe Larraz, Mikael Ross, Martin Panchaud, Stefano Casini, Juan Díaz Canales, Juanjo Guarnit, Tomás Hijo, Albert Font, Inés Galiano, Mireia Lleó i Iván Ledesma.