Els dijous al vespre, del 29 de juny al 27 de juliol, el Recinte Modernista de l'Hospital de Sant Pau esdevindrà l'escenari on es podran escoltar, en un marc incomparable, els cinc Concerts de Músiques del Món. Seran cinc ocasions molt especials per gaudir de l'entorn magnífic dels edificis de Domènech i Montaner sense aglomeracions. Els patis seran reservats als assistents al concert, que també tindran la possibilitat de fer una petita degustació de menjars del món a càrrec del 1902 Cafè Modernista, que instal·la una barra als jardins amb la col·laboració de la cervesa Inedit de Damm. El preu de l'entrada a cada concert és de 12 € i l'entrada es pot comprar a través de la pàgina web del Recinte o a les taquilles de l'hospital.
Obrir-se al barri
Amb aquesta activitat, que arriba a la seva quarta edició, el Recinte Modernista pretén situar-se al mapa cultural del barri, tot convertint-se, també, en un referent dels espais d'oci de la zona. La barreja entre música, gastronomia i modernisme vol oferir una forma diferent de disfrutar d'aquest espai. La pretensió dels organitzadors és promoure el diàleg cultural mitjançant una presentació de músiques d'arreu del món amb músics procedents de diferents parts del Planeta, però amb alguna relació personal amb Barcelona. Enguany es comptarà amb presència de l'Argentina, del Senegal, del Canadà i un grup combinat de gent de diferents parts del món, que interpretarà un repertori combinat de músiques d'arreu del món.
Del jazz al tango
El cicle de concerts s'iniciarà el 29 de juny amb la jove catalana Andrea Motis, formada a la Sant Andreu Jazz Band amb el mestre Joan Chamorro. Ara, Motis té només 22 anys, però en realitat va enregistrar el seu primer disc amb tan sols 14 anys i ja és considerat un sòlid valor del jazz català. Motis toca la trompeta, canta i composa. El 29 de juny actuarà amb el baixista Joan Chamorro, el bateria Esteve Pi i el guitarrista Josep Traver. El 6 de juliol serà el torn dels argentins Marcelo Mercadante (al bandoneón) i Juan Cucci (al piano), mestres del tango que han apostat per la fusió i que han barrejat l'estil argentí més clàssic amb el jazz i el flamenc. Actuaran al Recinte Modernista en companyia d'Horacio Fumero al contrabaix, Olvido Lanza al violí i Analía Carril a la veu.
Ethno Catalonia
El 13 de juliol serà el torn d'Ethno Catalonia, un projecte renovador de difusió de la música folk adreçat a joves de 16 a 35 anys d'arreu del món, que ha estat apadrinat per les Joventuts Musicals. 40 intèrprets d'arreu del món oferiran un concert integrat per peces dels diferents llocs d'on procedeixen, interpretades conjuntament. Els músics hauran passat 6 dies conjunt de residència a Banyoles, amb uns tallers on treballaran conjuntament les respectives tradicions musicals i assajaran diferents temes conjuntament, cadascun amb el seu instrument, procedent del seu país d'origen. Es tracta d'una experiència molt horitzontal, en què no hi ha mestres ni alumnes, sinó músics que comparteixen el seu saber i les seves ganes d'aprendre. En aquesta edició s'ha confirmat la participació de músics de Jordània, Algèria, Tunis, Escandinàvia, Escòcia, Alemanya, França, Brasil, Gran Bretanya, Irlanda, Catalunya... Després del taller oferiran quatre concerts a diferents punts de Catalunya, entre ells el de l'Hospital de Sant Pau.
Del Senegal als refugiats
El dia 20 de juliol serà el torn d'un músic del Senegal, Michel Doudou N'Dione, qui presentarà el seu primer treball, Djegalou, que es basa en una barreja entre dos ritmes africans, l'mbalax i el sabar. Doudou és un artista polifacètic que canta, composa, balla i, a més a més, es dedica a oferir cursos de dansa. Tancaran el cicle, el 27 de juliol, Cece Giannotti i Francesc Chaparro, del grup Après Minuit. Oferiran "Exodus to the Promise Land" un espectacle musical dedicat a aquells que, tot fugint de la guerra, s'han vist obligats a buscar una nova llar.