En temps de l'epidèmia de coronavirus, us proposem visitar 10 museus d'arreu del món, la majoria tancats al públic actualment, sense sortir de casa per fer més suportable el confinament. 

Pinacoteca de Brera (Milà)

Situada a l'Acadèmia de Belles Arts de Brera, a la capital llombarda, acull una de les millors col·leccions de pintura italiana, amb obres de Caravaggio, Piero della Francesca o Rafael. Accediu-hi directament des d'aquí.

Aparició de Jesús al camí d'Emaús, de Caravaggio

Galleria degli Uffizi  (Florència)

El gran museu florentí acull algunes de les obres més destacades del Renaixement italià, com El naixement de Venus de Sandro Boticelli, L'Anunciació de Leonardo da Vinci o La Venus d'Urbino, de Tizià. Podeu començar la visita aquí.

El naixement de Venus, de Sandro Botticelli.

Museus Vaticans (Roma)

L'enorme col·lecció de l'Església Catòlica es reuneix diversos museus dins el minúscul estat del Vaticà, on s'hi poden trobar tresors com la Capella Sixtina de Miquel Àngel, els frescos de Rafael –L'Escola d'Atenes o El Parnàs–, la Biblioteca Vaticana o la gran col·lecció arqueològica, entre la que destaca el conjunt grec Laocoont i els seus fills. Podeu donar-hi un cop d'ull aquí.

Laocoont i els seus fills

Museu Nacional Arqueològic (Atenes)

Aquest museu reuneix la millor col·lecció arqueològica del món pel que fa a l'Antiga Grècia, amb obres tan destacades com el Déu del cap Artemísion o la Màscara d'Agammènon. Des d'aquest enllaç podeu començar la visita.

Estàtua de bronze de Zeus o Posidó anomenada Déu del cap Artemísion

 

Museu del Prado (Madrid)

Amb 300 anys d'història, El Prado reuneix la col·lecció reial espanyola, amb les obres destacades de l'art espanyol, italià i flamenc. Hi destaquen les grans pintures de Diego Velázquez, com La rendició de Breda, La forja de Vulcà o Las Meninas, la col·lecció de pintura de Francisco de Goya, amb La maja vestida i La maja nua com a plat fort, o El jardí de les Delícies, de Bosch. Podeu endinsar-vos-hi aquí.

Las Meninas, de Diego Velázquez.

Museu del Louvre (París) 

La gran pinacoteca francesa és un dels museus més visitats del món, ja que acull algunes de les obres més icòniques del món, com La Gioconda (O la Mona Lisa) de Leonardo, L'autoretrat de vell de Rembrant, El rai de la Medusa de Géricault o La llibertat guiant al poble de Delacroix. Entre les col·leccions arqueològiques destaquen les dues figures gregues de la Venus de Milo i la Victòria de Samotràcia. Podeu perdre-us-hi entrant aquí.

La Gioconda, també coneguda com a Mona Lisa, de Leonardo da Vinci.

Museu Britànic (Londres)

Les grans col·leccions del museu més important de la Gran Bretanya, inclouen algunes de les peces arqueològiques més destacades de l'Antiguitat, com els marbres del Partenó d'Atenes, la Pedra Rosetta –amb la qual Champolion va desxifrar el jeroglífic egipci– o els bronces del Benín. En aquest enllaç trobareu el camí més fàcil per accedir-hi.

Fris del Partenó. Museu Britànic

Metropolitan Museum (Nova York)

Amb una col·lecció de dos milions de peces d'art d'arreu del món, el MET permet fer un recorregut des de l'Antiguitat fins al segle XX, amb una gran quantitat d'antiguitats i obres de Rafael, Tizià, Velázquez, Francisco de Goya, Édouard Manet, Pierre-Auguste Renoir, Édgar Degas, Claude Monet, Vincent Van Gogh o Pablo Picasso. Podeu començar la visita, esperant anar a Nova York, aquí.

Autoretrat amb barret de palla, de Vincent Van Gogh.

Hermitage (Sant Petersburg)

L'antic Palau d'Hivern dels tsars de Rússia ocupa la inabastable col·lecció artística russa, amb obres destacades dels millors artistes de tots els temps, com Leonardo, Tizià, Van Gogh o Paul Gaugin. Podeu començar a descobrir-lo aquí.

Parau, Parau, de Paul Gaugin

National Gallery of Art (Washington)

La capital nord-americana és la seu de diversos museus, entre els que destaca una pinacoteca que atresora algunes de les obres més destacades de la pintura universal, amb autors com Vermeer, Rafael, Velázquez, Toulouse Lautrec o Amadeo Modigliani. Aquest és el primer pas per accedir-hi.

La dona de la balança, de Vermeer.

... i el MNAC (Barcelona)

El Museu Nacional d'Art de Catalunya acull una de les col·leccions d'art romànic i gòtic més important del món, com el Pantocràtor de Sant Climent de Taüll, a més de presentar algunes de les millors peces de l'art català del segle XIX i XX. Ara és tancat però us hi podeu acostar virtualment des d'aquí.

Pantocràtor de Sant Climent de Taüll