La companyia de teatre Dagoll Dagom tornarà als escenaris amb el musical Mar i Cel l'any 2024 i després plegarà. Ho ha explicat una de les fundadores de la companyia, Anna Rosa Cisquella, en una entrevista a SER Catalunya. Cisquella ha detallat que l'any 2024 aquest grup teatral farà 50 anys i és un bon moment per recuperar el seu musical més cèlebre i acomiadar-se dels escenaris.
Dagoll Dagom va ser fundada l'any 1974. Però el llançament definitiu cap al teatre musical no es va produir fins a l'any 1978 amb Antaviana, una obra basada en contes de Pere Calders i amb les músiques galàctiques de Jaume Sisa i escenografia d'Isidre Prunés i Montse Amenós. El 1981 va estrenar un espectacle sobre la màgica nit de Sant Joan titulada precisament així Nit de Sant Joan, també amb música de Jaume Sisa. I el 1983 va fer un espectacle a partir dels còmics de Gerard Lauzier, Glups. En aquest projecte es va incorporar a la companyia Joan Vives com a responsable de la música i arranjaments, i Anna Briansó com a coreògrafa.
El 1985, a causa de la demanda del públic, van reposar de nou Antaviana , que llavors era el gran èxit de Dagoll Dagom. El 1986 van estrenar l'opereta còmica El Mikado amb llibret de WSGilberty música d'A. Sullivan. I no seria fins al 1988 que va arribar als escenaris la cèlebre Mar i Cel, basada en l'obra de teatre amb el mateix títol d'Àngel Guimerà, amb text de Xavier Bru de Sala i música d'Albert Guinovart. És un espectacle sobre la intolerància entre dos móns i dues religions, barrejat amb una bella història d'amor que la intransigència torna tràgica.
Amb motiu dels 40 anys de la companyia, l'any 2014 Dagoll Dagom va fer una reposició de Mar i Cel, amb una nova producció, nova companyia i avenços tecnològics que van fer una nova era d'aquest històric musical. Aquesta producció va tenir tant èxit que va durar dues temporades, fins al 10 de gener del 2016. La més recent producció de la companyia ha estat al 2021 la creació del seu primer espectacle familiar musical anomenat Bye Bye Monstre, amb cançons de Damàris Gelabert i coreografies de Lluc Fruitós. La direcció va a càrrec d’Anna Rosa Cisquella i la idea original és extreta dels guanyadors d’un concurs de TMB de contes per a joves i infants. La reescriptura és realitzada per Marc Artigau.
L'alma mater de la companyia han estat Joan Lluís Bozzo, com a director artístic; Cisquella com a productora executiva, i Miquel Periel com a director de càsting i escènic. En els seus inicis Dagoll Dagom va ser fundada pel director i poeta Joan Ollé, l'any 1974.