La doctora Montse Folch, nutricionista, metge i acadèmica de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició, ens ajuda amb els seus consells a tenir una vida més sana. En l'entrega d'avui, la doctora ens explica amb tota mena de detall què hem de fer per a reduir una talla.

Durant aquest confinament, segurament, més d'un ens hem posat una mica de pes, fins al punt d'arribar a augmentar una talla. Podrem reduir-la d'una manera sana i saludable seguint els 5 punts més importants de la doctora Folch:

  1. Reduir el consum de greixos: Cal reduir el consum de tots els tipus de greixos, fins i tot l'oli d'oliva. A més, és convenient també rebaixar el consum de sucre i sal. A més, la doctora ens recomana que això ho mantinguem per a sempre.
  2. Portar unes bones sabates: unes bones sabatilles esportives ens ajudaran a caminar millor, aixecarem més els peus i ens mourem més.
  3. A l'hora de menjar: mastegar bé els aliments. Si ho fem així, quedarem més saciats i menjarem menys.
  4. Reduir quantitats: Rebaixar la quantitat de tots els aliments que mengem.
  5. Sopar lleuger: com que després de sopar no cremarem calories, perquè anirem a reposar, cal que n'ingerim poca quantitat.

Segur que amb aquestes senzilles pautes rebaixar una talla serà molt fàcil!

gran montse folch foto consulta doctora montse folch

La doctora Montse Folch és llicenciada en Medicina i Cirurgia per la Universitat de Barcelona i té un màster en Nutrició i Dietètica. També ha fet un curs de Nutrició i Dietètica al departament del Dr. Corones i un curs de Terapèutica homeopàtica per a metges al Centre d'Ensenyament i Desenvolupament de l'Homeopatia. 

  • 1988 Inicia la consulta privada de nutrició i dietètica a Barcelona
  • 1989 Primeres col·laboracions en el servei de Cirurgia Plàstica i Estètica de l'Institut Dexeus de Barcelona
  • (1988-1990) Metge assistent en el servei de Cirurgia de l'Hospital del Sagrat Cor de Barcelona
  • (1990-1992) Metge d'urgències del Centre Hospitalari d'Andorra, per concurs públic
  • (1993) Membre agregat de l'Institut Dexeus de Barcelona, en el servei de Cirurgia Plàstica i Estètica com a responsable de Nutrició, Dietètica i Medicina Estètica

Des de 1996 fins a l'actualitat:

  • Membre de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (des de desembre del 2015)
    Acadèmica de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició
  • Consulta de Nutrició i Dietètica com a membre associat al Centre Mèdic Teknon
  • Membre numerari de l'Acadèmia de Ciències Mèdiques a Catalunya i Balears (des de 1992)
  • Soci numerari de la SENC (Societat Espanyola de Nutrició Comunitària)
  • Soci fundador de la SEMAL (Societat Espanyola de Medicina Antienvelliment i Longevitat)

Va publicar el seu primer llibre l'any 2000, La dieta de la Dra. Folch (ed. Martinez-Roca, 2000) i des de llavors ha fet altres publicacions: Menja bé, viu millor (ed. Llaura, 2006); El mètode de la Dra. Folch (edició en castellà Styria, 2007; trad. catalana Columna, 2008); Zumoterapia para tu salud (ed. Styria, 2009); Frutoterapia (ed. Paidós, 2014); L'enzim mediterrani (edició en castellà Planeta, 2014; trad. catalana Columna, 2014; trad. portuguès, 2015); La dieta de los colores (ed. Grijalbo, 2017) i 100 mites de l'alimentació (ed. Cossetània, 2020).

I com a coautora: ¿Qué comemos hoy? (amb el xef Quim Marqués, ed. Belacqua, 2002); Cuina per a solters I i II (amb el xef Ismael Prados, ed. RBA / La Magrana, 2004); Los dos lados de la báscula (amb el periodista Jordi Cervera, ed. Planeta, 2013; trad. catalana ed. Angle, 2013). Ha col·laborat amb Magda Oranich en el seu llibre Ganes de viure (pautes alimentàries contra el càncer); amb Maribel Bandrés a La imagen del hombre profesional; també en el llibre Yo cocino, tú pintas (100 receptes solidàries), Terapia de amigos (40 articles solidaris contra el càncer de mama).

Folch també és consultora de nutrició per a diversos mitjans de comunicació, forma part de l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició i ha participat com a ponent en diversos congressos en l'àmbit de la nutrició, tant nacionals com internacionals, així com professora en el màster de Fisioteràpia (Girona, 2012).