Des de la seva primera etapa com a freestyler, Duki ja apuntava maneres despuntant al Quinto Escalón, una de les més reconegudes competicions de rap argentí. L’any 2016 es va proclamar campió, cosa que va provocar el seu primer pic de popularitat. Però va ser al 2019, quan va publicar el seu primer àlbum en solitari, Súper sangre joven, que es va convertir en el referent del trap que coneixem avui dia. Aquest disc inclou el tema Goteo, considerada una de les millors cançons de la història de la música urbana i nominada als Grammys Latinos del 2020. L’àlbum a més va ser certificat platí a argentina. Només un parell d'anys després, al 2021, el traper argentí va treure el seu segon àlbum, Des del fin del mundo, el qual va posicionar-se com a número uno en àlbums digitals argentins. Aquest mateix any, Duki es va convertir en l’artista més escoltat a nivell mundial d’Spotify. Entre el 2021 i el 2022, ha llançat un seguit Eps anomenats Temporada de reggaeton. Amb només 26 anys, aquets artista argentí ha saltat a la fama amb les seves melodies enganxoses i els versos amb missatges reivindicatius i sentimentals, posicionant-se com un dels màxima exponents del trap en castellà.
Volant molt alt
La seva popularitat també ha arribat a Barcelona, i aquest cap de setmana ha quedat demostrat amb una doble cita al Palau Sant Jordi, divendres i dissabte. Divendres, amb el recinte olímpic gairebé plé, Duki va començar la vetllada al ritme de Givenchy, el singel del darrer Ep. Durant tot el concert, l’artista argentí va estar pendent del públic, arribant a parar el bolo tres cops per demanar que s’obrís un passadís per a deixar sortir a persones que es sentien indisposades i fer-les arribar a un lloc segur i amb l’atenció corresponent. Això va provocar que el ritme de l’inici del concert fos interromput, tot i així, la gent estava entregada al artista cridant i ballant cançons com: Si te sentís sola, Pininfarina, Volando bajito… Ell, en canvi, ens feia volar molt alt.
Història del trap
L’artista estava acompanyat d’una banda formada pel bateria, el baixista i el guitarrista, qui també toca el teclat. Cantava entre flames i la posada en escena es basava en els efectes audiovisuals que apareixien a les tres grans pantalles del seu darrera, Va ser aquest foc que sorgia de l’escenari, el que va incitar-nos a entrar en el “modo diablo”. Duki ens va indicar que ara era quan començava “la salsa”, i així va ser. El concert va transforma-se i va agafar un ritme infrenable. Començant amb la pujada a l’escenari de Dano “el millor raper de parla hispana” segons Duki, i seguint amb hits de l’artista com Top 5, Si quieren frontear, Marisola i Antes de perderte. El Palau es va omplir de llanternes ja que el jove artista argentí va dedicar-li una cançó al seu pare. Entrant a la recta final, Duki va tocar l’esperada sessió amb BZRP seguida de Hello Cotto, per acabar va acabar el concert amb Goteo, Malbec i She don’t give a fo, cançons que pertanyen a la historia de trap i on el Palau Sant Jordi es va deixar la veu.