La vida d’Errol Flynn, un dels grans galants de l’època daurada de Hollywood, està plena d’escàndols, faules i mentides, com que va participar en els Jocs Olímpics de 1928 com a membre de l’equip australià de boxa.
Nascut el 1909 a Hobart, la capital de l’australiana illa de Tasmània, la vida d’Errol Flynn sembla haver estat escrita per algun dels millors guionistes de la meca del cinema. Fill d'un eminent biòleg i d’una mare més interessada a il·lustrar-se que en veure’l créixer, Flynn es va educar a les millors escoles privades d’Anglaterra i Austràlia, però des de ben aviat va sentir aversió per regles i normes.
La seva insaciable ànsia de llibertat, el va dur a només 17 anys a marxar a buscar-se la vida a Papua Nova Guinea. Allà va intentar fer fortuna amb tota mena d’aventures: una plantació de tabac, una mina d’or… Primer d’una infinita llista d’escàndols sexuals, va haver de fugir després d’embolicar-se amb la dona d’un alt funcionari britànic.
Flynn també era un gran mentider. Li agradava explicar faules. La seva favorita era que descendia d’un dels amotinats del Bounty. I amb aquesta llegenda es va presentar al rodatge de In the Wake of the Bounty, pel·lícula australiana de 1933 sobre la llegendària sublevació que posteriorment seria readaptada diverses vegades a Hollywood. No tenia cap experiència com a actor, però el seu poder de seducció va fer que acabés apareixent com un dels protagonistes. Dos anys més tard estava interpretant el seu primer paper central als Estats Units.
Dirigida per Michael Curtiz i compartint cartell amb l’adorable Joan Blondell, The Perfect Specimen (1937) va ser la primera comèdia de Flynn als Estats Units. En una de les seqüències havia de prendre part d’un combat de boxa. Va estar tan convincent deixant anar jabs, uppercuts i ganxos d’esquerra que quan li va dir al publicista de l’estudi que no només havia estat boxador sinó que havia representat a Austràlia en les Olimpíades d’Amsterdam de 1928, ningú no ho va dubtar. Una altra mentida que ha acompanyat la llegenda d’Errol Flynn fins a l’actualitat.
Sí que és cert, però, que, fruit de la seva insaciable set d’aventures, l’any 1938 es va plantar en el front de la Guerra Civil Espanyola. Una experiència de què, més que del conflicte, marxaria amb el record d’Estrella. “Era molt guapa, molt llatina, amb un sentit de l'humor que no abundava entre les dones espanyoles. Quan estava a peu dret, nua, era encisadora com una sirena”, així evoca el seu amor durant aquells dies en les seves memòries de títol tan il·lustratiu com Errol Flynn. Aventures d'un vividor.
Errol Flynn esdevindria un dels grans galants de l’època daurada de Hollywood gràcies als seus papers a pel·lícules com Captain Blood (1935), The Adventures of Robin Hood (1938), The Sea Hawk (1940), They Died with Their Boots On (1941), Objective, Burma! (1945), Adventures of Don Juan (1949) o Kim (1950), moment en què la seva carrera va entrar en declivi.
Aquell que havia estat un amant insaciable va morir sol i alcoholitzat a Vancouver el 14 d’octubre de 1959. Un adéu trist per a una persona amb tantes ganes de viure. “Viure he viscut moltíssim”, afirma Flynn en un dels últims paràgrafs de la seva autobiografia. “Al mar, en el seu fons, en l'aire, en totes les parts de gairebé totes les terres, no he anat mai a la recerca de fama o fortuna, sinó de la vindicació de l’acte de viure”.