Avui arriba una nova temporada, la cinquena, d'Oh my goig, la sèrie de betevé que es reivindica “feta amb i per a joves” com a altaveu per visibilitzar les conseqüències que la pandèmia els ha provocat.
Una sèrie en estat d'alarma
La nova temporada d'Oh my goig! s’inicia amb la proclamació de l’estat d’alarma, el març del 2020, i continua amb el confinament i la desescalada fins arribar a un món postcovid. Així, la depressió i l’ansietat, les convivències forçades del confinament, l’auge de les videotrucades, la precarietat laboral, els ERTO, les cites amb mascareta, el racisme contra la comunitat xinesa o el dol per la mort, s’entrellacen amb temes vinculats a l’àmbit sexoafectiu com són la infidelitat, la grassofòbia, el treball sexual i el retorn a l’armari de les persones LGTBIQ+.
Dirigida per Aïda Torrent Ciudad, la nova temporada manté el seu repartiment habitual, càsting a que ha incorporat l'influencer Long Li Xue i a la veterana actriu Eva Lyberten, icona del cinema de destape o “soft porn” de l’Espanya de la transició i activista de la performance del gènere, que se suma a la sèrie en el paper d’àvia d’un dels protagonistes, l’Andrea.
Una sèrie en xarxa
Aquesta cinquena temporada està formada per vuit episodis, cadascun dels quals se centra en la trama d’un personatge o una parella de protagonistes durant la pandèmia. Aquest plantejament narratiu permet explorar les seves vivències d’una forma íntima, introspectiva i propera. Episodis que es podran seguir cada dimarts a les 18:00 h al web d'Oh my goig!, al canal de YouTube de betevé i a Spotify o, també els dimarts, a partir de les 22.15 h a la televisió, al canal 160 de Movistar+ i en “streaming” al web.
Novament els guions de la sèrie neixen d’un treball de creació col·lectiva entre l’equip de guionistes i el Comitè de Joves Expertes, un grup de 14 joves d’entre 19 i 25 anys, provinents del món de l’activisme feminista i LGTBIQ+, que ha aportat les seves vivències i reflexions perquè les trames de la sèrie siguin representatives de les seves realitats.
Com a novetat, els debats habituals amb joves es transformen en el podcast del Comitè. Un conjunt de vuit podcasts al voltant dels temes de la sèrie, on les seves intèrprets, experts i testimonis conversen sobre com els ha afectat la pandèmia. El podcast del Comitè d’Oh My Goig!, produït en col·laboració amb el centre cultural i feminista La Bonne de Barcelona, esdevé un complement ideal als capítols de ficció.