Del 8 al 12 de febrer se celebren a Ciutat Vella les Festes de Santa Eulàlia, la festa major d'hivern de Barcelona, caracteritzada pel protagonisme de la cultura popular. Hi haurà gegants, castellers, dracs, bastoners, l'Àliga de la Ciutat... Com a novetat enguany es celebrà una Diada Bastonera amb dansaires convidats d'arreu. Al Palau de la Virreina s'hi exposaran els Gegants "Nous" de la Casa de la Caritat, que ja acompleixen 100 anys, al costat dels Gegants "Vells", que ja tenen 160 anys i de diversos gegants procedents de Catalunya i del País Valencià. El tret de sortida el donaran els Protocols de l'Àliga, a la plaça Sant Jaume, a les 20 h... I a les 21 h l'Àliga de la Ciutat ballarà, com és tradicional, al davant de l'altar major de Santa Maria del Mar.
La nova Diada Bastonera i el Correfoc
El dissabte 9 la festa començarà a la Plaça Sant Jaume amb una trobada sardanista infantil, amb una trobada de gegantons al Born i amb una mostra d'esbarts dansaires infantils i juvenils a l'Avinguda de la Catedral. Però el plat fort del matí serà la Diada Bastonera de Santa Eulàlia, amb un recorregut que començarà a la plaça Nova i acabarà a la plaça Sant Jaume. Per la tarda hi haurà tabalers, esbarts, i els correfocs (l'infantil començarà a les 18h15 a la plaça Sant Jaume i el d'adults a les 20h15 a la Plaça Nova). El dissabte qui vulgui també podrà veure i escoltar els sis òrgans que hi ha a Ciutat Vella: el del Palau de la Música, el del Palau Güell, el de la basílica de Sant Just i Pastor, el de Santa Maria del Mar, el de la Mercè i el de la Catedral. Per participar-hi cal inscriure's prèviament a la Ruta Concert dels Orgues de Ciutat Vella. I si es vol visitar l'Ajuntament, de 10 a 20h hi ha jornada de portes obertes.
La Lali Jove
Les associacions juvenils de la ciutat convoquen al Moll de la Fusta un munt d'activitats simultànies el dissabte 9 de febrer, a partir de les 17h de la tarda. Hi haurà tallers, jocs de taula, pràctiques d'anglès, debats sobre la situació del Sàhara, reflexions sobre el canvi climàtic. I a partir de les 20h es donarà pas al gran concert, amb Doctor Prats com a protagonista. També hi participaran Beals the Band, Marcel Lázara i Júlia Arrey, Suu i Angangas.
El diumenge es matina
La festa de Santa Eulàlia s'obrirà a les 8 del matí amb els grallers, que circularan pel Barri Gòtic. A les 10h la plaça Sant Jaume acollirà espectacles tradicionals, la Moixiganga (precursora dels castells), els Falcons i a partir de les 11h la Diada Castellera. Paral·lelament hi haurà la Trobada de Gegants i el Seguici de Santa Eulàlia, que anirà de la plaça Reial a la plaça Sant Jaume: hi participaran tots els gegants de la ciutat i colles convidades. En un altre registre hi haurà desfilades musicals des de Plaça Catalunya fins al Museu Marítim. 500 puntaires de tot Catalunya mostraran el seu art al Portal de l'Àngel. I el diumenge per la tarda hi haurà cercavila dels gegants i una gran ballada de sardanes. La Fundació Tàpies ha anunciat una jornada de portes obertes. El dimarts 12 es penjarà el penó de Santa Eulàlia a la balconada principal de l'Ajuntament, tal i com marca la tradició. Hi haurà també concerts de carilló, ballada de sardanes i, al vespre, la "passejada de les Laies", la desfilada de les gegantes de la ciutat.