La nova aposta gastronòmica dels xefs Sergio i Javier Torres, Cocina Hermanos Torres ―batejada per ells mateixos com "La Nau dels somnis"―, ha revalidat la confiança de la guia Michelin, que ha atorgat al restaurant dues estrelles, les mateixes que tenia el Dos Cielos abans de tancar.
En una gala celebrada aquest dimecres a Lisboa, Catalunya ha constatat la pèrdua de les tres estrelles del Sant Pau de Carme Ruscalleda per tancament. Amb tot, tres nous establiments catalans s'estrenen amb una distinció, la cuina marinera de La Barra de Carles Abellán ―un ex-Bulli―, l'Oria ―el restaurant de Martín Berasategui a Barcelona― i el Terra, a Sant Feliu de Guixols. No han tingut la mateixa sort el Nectari, que perd la que tenia, el Cinc Sentits ―per tancament i trasllat― i el Roca Moo, que ha abaixat la persiana.
Després d'una dècada de cuinar al Dos Cielos Barcelona, a la planta 24 de l'Hotel Melià, els germans Sergio i Javier Torres van tancar el restaurant per obrir-ne un de "personal i propi" a finals de juny, ubicat en una nau industrial de 800 metres quadrats al carrer Taquígraf Serra, al barri de les Corts. El projecte més personal d'aquests cuiners mediàtics busca també ser un espai de formació i els comensals poden veure els professionals treballar en una cuina ubicada al centre del menjador.
Martín Berasategui obre restaurants amb la mateixa facilitat que suma estrelles. La proposta del cuiner basc a Barcelona, l'Oria, s'ha fet aquest dimecres amb la primera distinció Michelin. L'establiment, situat al hall de l'Hotel Monument a Passeig de Gràcia, repassa la seva cuina i ofereix una proposta gastronòmica basada en la mediterrània. D'aquesta manera, el cuiner assoleix les deu estrelles Michelin.
Una proposta amb aires d'El Bulli, La Barra de Carles Abellán, ha rebut a Lisboa la primera distinció de la guia vermella. El restaurant, que va obrir portes l'any passat, s'ha especialitzat en la cuina marinera. Finalment, el Terra, el primer espai gastronòmic del xef Paco Pérez inaugurat el març passat a s’Agaró, ha irromput amb força aconseguint la primera estrella Michelin.
Quant als Bib Gourmand, Michelin atorga la distinció al Verat de Santa Coloma de Gramenet i el Vinòmic a la Garriga.
Nou triestrellat a Marbella
La notícia de la nit ha estat la irrupció al selecte grup dels triestrellats del restaurant del xef Dani García a Marbella. El cuiner va iniciar la seva carrera els anys noranta de la mà de Martín Berasategui, amb qui assegura que comparteix ADN, oferint una reformulació de la cuina andalusa amb clau contemporània.
La guia Michelin també ha premiat amb una segona estrella el restaurant de Ricard Camarena, al País Valencià amb una proposta ubicada a les Bombes Gens Centre d'Art; així com la primera per al Beat i l'Orobianco de Calp i El Xato a Nucía. Les Illes Balears perden l'estrella del Bou de Sa Coma (Mallorca) per tancament.