El Teatre Nacional de Catalunya (TNC) ha començat la temporada de forma espectacular amb l'estrena del nou musical Ànima, una producció original i de gran format que ha obert la Sala Gran i que s'hi quedarà fins al 27 d'octubre. L'obra, que ja ha generat una gran expectació entre els amants dels musicals, destaca no només per la seva temàtica inspiradora, sinó també per la qualitat artística del seu equip creatiu.

Fins al 27 d'octubre, el TNC acull el musical Ànima, una producció original i de gran format

Els autors Blanca Bardagil, Oriol Burés, Víctor G. Casademunt i Marc Gómez i els músics Adrià Barbosa i Abel Garriga porten a escena una història ambientada a la indústria cinematogràfica d'animació dels anys trenta als Estats Units. En aquest context, la història se centra en la lluita de les dones per fer-se un lloc en un sector dominat pels homes.

Foto: David Ruano / TNC

Ànima destaca per la seva proposta visual, musical i coreogràfica, gràcies al seu un gran elenc d'actors i actrius i una orquestra en directe. La direcció escènica va a càrrec de Gara Roda, qui destaca el tema dels desitjos incomplerts com un altre dels eixos centrals de l'obra. 

Gràcies a la seva proposta, que combina teatre, música i dansa, i que aborda temàtiques universals amb una estètica cuidada i una banda sonora inoblidable, atrau un públic adult, però també jove. Així, està recomanada per a persones de 12 anys cap endavant.

Foto: David Ruano / TNC

Una història de superació i feminisme

El punt de partida d'Ànima ens situa en la indústria de les pel·lícules d’animació dels grans estudis nord-americans dels anys trenta. En aquest context, Ànima se centra en la lluita de les dones per aconseguir un lloc en un món laboral dominat pels homes. Estem parlant d'una època en què els estudis d'animació es trobaven en un gran apogeu creatiu, però les dones van haver de fer front a nombrosos obstacles per demostrar la seva vàlua i capacitat, i és precisament aquest viatge de superació el que constitueix el cor de l'obra.

Així doncs, Ànima no només entreté, sinó que ens fa reflexionar sobre les barreres de gènere i la importància de lluitar pels somnis.

Una posada en escena excel·lent

Ànima també destaca per la seva posada en escena imponent i pel seu nombrós repartiment, entre el qual figuren noms com Paula Malia, Diana Roig, Oriol Burés i Víctor G. Casademunt..

Ànima està ambientada en la indústria cinematogràfica d'animació dels anys trenta als Estats Units

A més, la direcció artística d'Oriol Burés, Víctor G. Casademunt i Gara Roda, juntament amb l'escenografia innovadora de Pizarro Studio, transporta l'espectador directament als anys trenta, amb una estètica que combina el glamour de l’època amb un toc modern.

El disseny de vestuari, d’Oriol Burés, també és un dels pals de paller de l'espectacle perquè recrea amb fidelitat els estils de l'època mentre que l'equip d'il·luminació acompanya destrament els moments més intensos de la trama.

Foto: David Ruano / TNC

Música en viu i coreografies espectaculars

Sens dubte, un dels majors atractius d'Ànima és la seva música. Les cançons aconsegueixen explorar les emocions i els conflictes dels personatges, mentre que l'orquestra en directe dona vida a l’espectacle amb instruments que van des de violins i violoncels fins a saxos, clarinets i trompetes.

Ànima no només entreté, sinó que ens fa reflexionar sobre les barreres de gènere i la importància de lluitar pels somnis.

Finalment, Ànima enlluerna gràcies al treball de Clara Casals i Chema Zamora, encarregats de les coreografies de moviment. Tot plegat, arrodonit amb la feina de Sharon Lavi, responsable de la coreografia de claqué, promet ser un dels punts àlgids de l’espectacle. I és que, precisament, aquesta fusió de música i dansa ofereix moments d'autèntica màgia escènica.

No badis, que les entrades volen! Pots aconseguir la teva clicant aquí.