La pel·lícula Las buenas compañías, de Sílvia Munt, arriba als cinemes aquest divendres després del seu pas pel Festival de Màlaga, on va rebre el premi del jurat jove, i del BCN Film Fest. El film narra la història d'un grup de dones d‘Errenteria dels anys 70, que es van dedicar a lluitar pels drets de la dona, fent-los travessar la frontera amb França per donar-los un avortament digne

En bona companyia

La pel·lícula transcorre durant l'estiu de 1976. La Bea (Alicia Falcó) té 16 anys i se suma als aires de canvi que recorren el país col·laborant amb un grup de dones per a donar visibilitat a la causa feminista i aconseguir l’aprovació del dret a l’avortament. Al llarg d’aquests mesos, la Bea establirà una amistat molt especial amb Miren (Elena Tarrats), una noia una mica més gran que ella i de bona família.

Sílvia Munt explica que la cinta tracta en concret sobre tres dones amb “una sèrie de contradiccions i de capes” que van apareixent al llarg de la pel·lícula. De fet, la directora s’allunya de personatges idealitzats i irreals, i creu que si aquests “no són contradictoris i no tenen capes ni sediments, són falsos”. 

42d282e3 a943 4884 aadc 210551e97527
Aquest divendres s'estrena Las buenas compañías, la nova pel·lícula dirigida per Sílvia Munt 

Las buenas compañías ha estat coescrita entre Munt i Jorge Gil Munarriz, i està protagonitzada per Elena Tarrats, Alicia Falcó i Itziar Ituño. Munt recorda quan Gil li va dir que havia fet un curt amb unes dones que avui encara formen part de grups feministes i que ajuden a les dones. Elles, l'any 77, tenien uns 20 anys i ajudaven a les dones a passar la frontera cap a França per poder avortar i “no morir d’una infecció a qualsevol racó”.