Joan Dausà ha culminat la 'gran bogeria' d'omplir Vistalegre amb un concert històric a Madrid. Ha estat aquest dissabte, mentre el Barça de Hansi Flick li feia 4 al Real Madrid. D'alguna manera, ell ha marcat el cinquè que completava la maneta. Malgrat la 'desafortunada' anècdota, Dausà ha fet història a Madrid, convertint-se en l'artista que hi ha aplegat més gent cantant en català: "Hi ha una família al darrere i podem fer les coses que vulguem i viure experiències diferents. M'il·lusiona i em supera", ha assegurat.
Dausà ha fet història a Madrid, convertint-se en l'artista que hi ha aplegat més gent cantant en català
Amb l'única companyia del teclat, l'inici ja ha estat una clara declaració d'intencions. Dausà ha sorprès amb una versió del Aquí no hay playa, la popular cançó de l'estiu de finals dels 80 de The Refrescos i que encara avui serveix per fer juguesques en la comparació entre Barcelona i Madrid.
El cantautor també ha estrenat amb Paula Koops el senzill Octubre del 24, sobre l'amor entre un barceloní i una madrilenya: "He vingut a fer un cant a la germanor", ha explicat minuts abans de l'actuació. La pròxima parada, diu, serà una "bogeria europea". L'artista de Sant Feliu de Llobregat no descarta repetir el format en alguna altra ciutat del continent. "Acabarà havent-hi una bogeria europea mentre la gent ens segueixi". Dausà visualitza un altre èxode de catalans a Londres o París que s'ho vulguin passar bé "amb l'excusa de les cançons".
Una bateria d'èxits
Pel que fa al repertori de Vistalegre, Dausà ha portat a Madrid grans temes dels seus darrers àlbums, Ara som gegants i Ho tenim tot. Tampoc han faltat èxits com Que vingui algú o La gran eufòria, a més d'algunes de les seves cançons en castellà: Buenos Aires, Nunca es tarde i Diria que eres tú.
Especialment aclamades, però, han estat cançons que ja formen part de la banda sonora de molts catalans i que Dausà ha popularitzat en els darrers temps, com Judit, la segona part de la història d'amor del Jo mai mai que ja ha traspassat diverses generacions. I quan aquesta ha sonat, ha resultat, indiscutiblement, un dels moments més emocionants de la vetllada.
Acompanyat de Floren Ferrer, n'han fet una versió acústica, que ha il·luminat Vistalegre, amb 10.000 persones cantant-la cantant a capella. Amb la interpretació del Tot anirà bé, convertida en himne durant els mesos més durs de la pandèmia de la covid-19, Dausà hi ha introduït el Take me home, country roads a la que es fa referència a la mateixa cançó. I també ha fet pujar a l'escenari a Víctor Manuel per cantar plegats alguns dels temes de l'asturià.
Però el concert de Joan Dausà a Madrid no ha estat només música i futbol. L'artista ha proposat el públic, precisament, jugar plegats al Jo mai mai per buscar la parella de la nit a Vistalegre. En diferents moments de l'espectacle, Dausà ha demanat al públic que busqués possibles pretendents i ha acabat triant dues parelles.
La gran final del Jo mai mai s'ha traslladat sobre l'escenari, on, a través de preguntes sobre els gustos dels participants, han triat la parella amb més sintonia. En un moment del concert del tot surrealista, que ha convertit Vistalegre en el plató d'un Amor a primera vista, ha entrat en escena Risto Mejide en el paper del jurat.
Dausà ha posat fi a la 'bogeria' amb, com no podia ser d'altra manera, La gran eufòria i tornant a interpretar el Jo mai mai per posar la cirereta a una nit rodona. A només 10 quilòmetres d'allà, a l'altre extrem de la ciutat, el Barça ha golejat 0-4 al Reial Madrid en un 'clàssic' que també ha acabat sent històric.