La Universitat de Barcelona (UB) ha concedit als cantautors Joan Manuel Serrat i Maria del Mar Bonet el doctorat honoris causa per la seva participació en el moviment de la Nova Cançó i les seves "importants aportacions" al món de la música i de la cultura. També ha atorgat aquest títol al biofísic James Fraser, la recerca del qual està centrada en l’estructura macromolecular i la dinàmica de les proteïnes; al lingüista José Antonio Pascual Rodríguez, expert en lexicografia i divulgador de l’estudi de la llengua i a la química Roberta Sessoli, investigadora del magnetisme molecular.
El Consell de Govern de la UB ha votat aquest dimecres a favor d'atorgar aquest títol als dos cantautors com a reconeixement als seus mèrits i a la seva trajectòria en el món de la música. Es tracta de la màxima distinció que la universitat pot concedir a una persona. Serrat ja havia rebut aquest títol per part d'una desena d'universitats, com ara la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Lleida (UdL) o la Universitat de Saragossa, entre d'altres. Bonet també havia estat investida honoris causa anteriorment, per part de la UdL i de la Universitat de les Illes Balears (UIB).
El SEM esdevé un centre associat de la UB
En aquesta sessió el Consell de Govern també ha aprovat noves mesures destacades per a la universitat. En primer lloc, s'ha aprovat la nova normativa d’Estructures internes de transferència, innovació i emprenedoria, que té com a objectiu fer que l'alumnat "disposi de les eines i les estructures de suport necessàries per desenvolupar i fer realitat les iniciatives emprenedores".
Un altre punt destacat és que el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), esdevé un centre associat de la UB, fet que permetrà que l'alumnat pugui fer pràctiques a les sales d'emergències, a la sala del 061 Salut Respon, i a les unitats assistencials.
Finalment, també s’ha votat a favor de la regulació del teletreball del Personal d'Administració i Serveis (PAS), per tal "d'afavorir la conciliació laboral i familiar" d'aquests treballadors. Així mateix, s'han aprovat els criteris d’estabilització de l’ocupació temporal de llarga durada d’aquest col·lectiu. Aquests criteris han de regir els processos d’estabilització tant pel sistema extraordinari d’accés per concurs de mèrits com pel sistema de concurs-oposició. En ambdós sistemes, es prioritza la valoració de l’experiència en les funcions pròpies del lloc de treball que és objecte d’estabilització.