Una setmana més l'Acadèmia Catalana de Gastronomia i Nutrició (ACGN) i ElNacional.cat us obrim les portes a la cuina d'un nou xef. Aquest cop, amb una nova iniciativa en el món de la gastronomia del país: "Joves Cuiners per a l'estiu de 2020". Avui presentem a Rafel Murià, del restaurant Quatre Molins, que ens explica com preparar una anguila amb suc.
Aquí us deixem el vídeo amb la recepta.
Cuina d'autor al cor del Priorat
El treball de Rafel Murià al capdavant de Quatre Molins ha assolit el reconeixement de diverses figures principals de la gastronomia i l’alta cuina. Alguns d’aquests reconeixements han vingut per part de la crítica especialitzada, publicacions i premis importants, com per exemple l’exigent Concurs Nacional de Gastronomia Tonyina Roja BALFEGÓ (Xef Balfegó) en la seva edició de 2018; la seva Royal de Sangatxo de Tonyina Roja li va arrencar 100 punts a Martín Berasategui, la puntuació màxima. Rafel Murià és un xef senzill, humil, aparentment vergonyós i amb la inquietud del que vol aprendre cada dia. Aquesta humilitat no li ha impedit seguir recollint nous èxits: la seva meteòrica carrera s’accelera encara més amb la selecció com a candidat a Cuiner Revelació Madrid Fusión 2019. Aquesta nominació el va fer saltar definitivament a la primera línia, situant-lo com un dels xefs a tenir en compte dins de l’ escena gastronòmica nacional.
L’any 2020, el restaurant pilotat per Rafel obté la distinció “el plat” i la menció per part de la Guía Michelin. La seguretat, l’equilibri, i un gran coneixement del producte i les tècniques són, malgrat la seva joventut, alguns dels seus punts forts que destaquen en el xef Rafel Muria.