Llibres de 500 pàgines o novel·les lleugeres? Són molts els llibres que hi haurà per tots els racons de Catalunya aquest Sant Jordi 2025: des d'opcions pels fanàtics de la novel·la negra a altres recomanacions literàries que podrien triomfar la jornada del 23 d'abril. El dia preferit per tots els lectors, llibreters i floristes ja s'està preparant i queden menys de dues setmanes perquè la diada de Sant Jordi torni als carrers amb un munt d'activitats i parades plenes a vessar. Serà el moment de regalar un llibre o d'autoregalar-se una lectura segons els gustos, i és que la quantitat de pàgines és un dels factors que tenen en compte alguns lectors a l'hora de triar lectura. Aquesta és una selecció pels qui prefereixen girar poques pàgines. Llibres curts i fàcils de llegir per aquest Sant Jordi 2025 que es poden llegir perfectament en una asseguda (o un cap de setmana).

🟠 Signatures de llibres per Sant Jordi 2025: horaris i on signen els autors a Barcelona
 

🟠 Els millors libres per Sant Jordi 2025: novetats i recomanacions per a regalar aquesta diada
 

Foto: Eva Parey

Llibres curts i fàcils de llegir per aquest Sant Jordi 2025

  • Els éssers estimats (Les Hores) — Berta Dávila

Aquest llibre de 107 pàgines fa un retrat incòmode sobre què significa l'amor maternal. Després de causar furor amb Un elefant a la sala d'estar (Sembra Llibres) i posar sobre la taula el tema del suïcidi, l'autora gallega indaga en una mare que es troba inesperadament davant del dilema de decidir si vol tornar a ser-ho o no, a través del record del primer any de criança del seu fill. Des del relat de les últimes setmanes de l'any, la novel·la ens parla de les arestes d'aquest amor de mares a fills i dels cànons imposats sobre la maternitat, la família o el dol. 

  • El millor dels mons impossibles (Anagrama) — Guillem Ventura

El poeta Guillem Ventura signa un assaig apassionant de 136 pàgines (en format Nous Quaderns d'Anagrama) sobre un fenomen social emergent entre els nadius digitals: la possibilitat de viure una vida real en un món paral·lel. I és que, durant la pandèmia, molts joves van popularitzar un estrany fenomen virtual: el reality shifting, una pràctica amb què milers de centennials afirmaven haver-se traslladat a universos paral·lels mentre interaccionaven amb els seus ídols o els seus personatges preferits i experimentaven, a través de les seves consciències i creences, una vida autèntica i real.

  • Un gat negre al jardí (L'Altra Editorial) — Irene Zurrón

Premi Documenta 2024 ex aequo, Irene Zurrón presenta un recull de vuit contes escrits amb delicadesa, que comparteixen imatges i atmosferes amb protagonistes que s'adapten a les seves realitats fins a l'absurd per entendre els mecanismes de com ens relacionem amb la resta. Un alienígena o una verge trobada al bosc conviuen entre 122 pàgines plenes de desig, ràbia i impulsivitat, narrats amb un gran domini de la llengua. 

  • Això tan tenebrós (La Magrana) — Mar García Puig

Amb aquest assaig, l'autora ens convida a emprendre un viatge entre les tenebres del llenguatge i les metàfores que ens condicionen i que viuen entre nosaltres, condicionant la manera en com ens relacionem. Segons García Puig, "pronunciem una metàfora, com a mínim, cada vint-i-cinc paraules. En un dia, gairebé nou mil. En un any, més de tres milions". I en 112 pàgines s'amaga un univers per entendre l'arma que tenim entre mans.
 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!