La Llotja de Palma de Mallorca obrirà les seves portes la setmana que ve a l'exposició 'Mirall' de l'artista català Jaume Plensa, que podrà visitar-se fins al 15 de febrer en intent de "posicionar a les illes com un referent en l'àmbit de l'art contemporani i la cultura internacional".
Organitzada en col·laboració amb la institució alemanya Stiftung für Kunst und Kultur e.V., l'exposició convida els espectadors a reflexionar sobre les dualitats del món: cos i ànima, matèria i esperit, llum i foscor.

Les obres centrals de la mostra són dues escultures monumentals d'acer inoxidable, 'Invisible Laura' i 'Invisible Rui Rui', que amb set metres d'altura ocuparan un lloc destacat en l'icònic espai gòtic de La Lonja.

Aquesta mostra de Jaume Plensa pretén "captivar el públic amb la seva profunda reflexió sobre la identitat humana i les connexions entre el visible i l'invisible, en un marc incomparable que combina la història i la modernitat a ple cor de Palma."

Aquesta iniciativa s'emmarca dins de l'ambiciós pla cultural del Govern autonòmic que presideix Marga Prohens, que compta amb el suport de l'Ajuntament de Palma i del Consell de l'illa de Mallorca. Les tres institucions juntes volen així "consolidar la imatge de les Balears no només com una destinació turística, sinó com un referent mundial en l'escena de l'art contemporani".

L'Executiu autonòmic intenta així reforçar el seu compromís amb la promoció de l'art i la cultura com a eina per elevar el perfil cultural de les Balears al món. Per a això, està impulsant una sèrie d'exposicions d'alt nivell en l'espai arquitectònic de La Lonja, un dels edificis més emblemàtics del patrimoni gòtic civil europeu, a fi d'atreure els artistes més influents del panorama internacional.

Des de juny, La Lonja ha acollit exposicions de reanomenats artistes com el portuguès Pedro Cabrita Reis i el britànic Julian Opie, la recent mostra del qual va ser visitada per més de 200.000 persones. Construïda entre 1426 i 1447, La Lonja representa un tresor arquitectònic per a Mallorca i un símbol del patrimoni cultural mallorquí. La pretensió del Govern de Prohens és consolidar-lo com un espai icònic per a l'exhibició d'art contemporani de primer nivell.