Els més fanàtics del cinema de Martin Scorsese mai no l'oblidaran: l'actor nord-americà Ray Liotta ha mort als 67 anys, segons ha avançat la publicació Deadline, mentre dormia a la República Dominicada, lloc on estava rodant la pel·lícula Aguas Peligrosas. No obstant això, encara no s'han fet públiques les causes del fatídic traspàs.

Tipus dur del cinema, Riotta sempre va representar aquest perfil de brivall a la perfecció, malgrat haver interpretat més vegades personatges que fregaven la bondat. Amb més de 80 pel·lícules a la seva esquena, l'actor va començar a treballar en sèries de televisió a finals dels anys setanta, encara que el seu paper definitiu, el que el va catapultar a dalt de tot, va ser el del trasbalsat Henry Hill a Un dels nostres, clàssic entre els clàssics, un retrat sobre el crim organitzat dirigit per un impol·lut Scorsese. Allà va debutar amb Robert de Niro i Joe Pesci, peixos grossos, i el seu nom ja mai no s'esborraria de la història del cinema contemporani. La pel·lícula va rebre cinc nominacions als premis Oscar el 1990.

Adeu a un dels bons

Nascut el 1954 a Nova Jersey i amb una carrera cinematogràfica una mica irregular, en els últims anys vivia una espècie de ressorgiment. Va sortir a la pel·lícula de Netflix Historia de un matrimonio, a No Sudden Move o en un dels seus últims treballs, la preqüela de la sèrie Los Soprano, que pretén reviure els orígens del mafiós Tony Soprano. L'actor, nominat al Globus d'Or el 1987 per Algo salvaje, acabava d'acabar la pel·lícula Cocaine Bear, dirigida per Elizabeth Banks, i tenia previst protagonitzar Working Title The Substance, al costat de Demi Moore i Margaret Qualley. Tanmateix, la seva mort imprevista deixa la indústria sense un actor difícil d'oblidar.

Altres de les pel·lícules per les quals Liotta serà recordat serà per interpretacions en pel·lícules taquilleres com Cop Land (1997), juntament amb Sylvester Stallone; Heartbreakers (2001), amb Sigourney Weaver; Blow (2001), al costat de Johnny Depp i Penélope Cruz; o Hannibal (2001), amb Anthony Hopkins, amb aquella imatge amb el còrtex cerebral tallat i mastegant el seu propi cervell que és ja una icona de la cultura pop del cinema.