Imatge superior: Logo 'I love New York' dissenyat per Milton Glaser / Milton Glaser - Wikimèdia

El dissenyador nord-americà Milton Glaser, autor del cèlebre logo ‘I Love New York’, va morir ahir divendres a l’edat de 91 anys d’edat, el mateix dia en que celebrava el seu aniversari de naixement. Glaser ha mort a Manhattan, al cor de la ciutat que va definir amb el seu logo, després de patir un ictus, que es va complicar amb el fet que de feia temps patia dels ronyons.

Glaser va néixer al Bronx l’any 1929 i al llarg de la seva vida es va dedicar al disseny gràfic i la il·lustració. Cofundador del ‘New York Magazine’, la seva obra cimera va ser el logotip ideat el 1976 per a la ciutat de Nova York, que va formar part d’una campanya publicitària per millorar la imatge de la ciutat i combatre la delinqüència. La campanya es va fer extensiva posteriorment també a l’estat de Nova York.

Milton glaser wikimedia

Milton Glaser / Wikimèdia

El dissenyador, que va completar la seva formació a l’Acadèmia de les Belles Arts de Bolonya (Itàlia), va ser creador de més de 300 cartells, entre els quals un de dedicat a Bob Dylan amb un cabell psicodèlic durant els anys seixanta o el logo de DC Comics. A més, va treballar com a dissenyador editorial per a publicacions com Paris Macht, L´Express, Esquire i Village Voice i també al mitjà català La Vanguardia, on va participar en el pas del blanc i negre al color entre els anys 1987 i 1989. També va dissenyar diverses fonts tipogràfiques. Glaser va rebre l’any 2009 la Medalla Nacional de les Artes, el premi artístic més important que concedeix el govern dels Estats Units.

El logotip de Nova York

L’any 1976 va crear el cèlebre logo a partir de quatre simples elements visuals, les majúscules ‘I’, ‘N’ i ‘Y’ i el cor vermell. La seva senzillesa el va popularitzar immediatament, es va fer mundialment famós  i va portar a milions de còpies de la mateixa idea canviant les inicials NY per qualsevol altra concepte, esdevenint una icona de la cultura pop.

El disseny inicial, que hauria estat esbossat en un taxi amb un paper sobrant, va ser fet de forma gratuïta i és avui en dia un element que identifica la ciutat de Nova York juntament a altres qualificacions com La ciutat dels gratacels o La gran poma.