De la clàssica novel·la de La volta al món en 80 dies se n’han fet desenes d’adaptacions per cinema i televisió. Però aquest any l’obra de Jules Verne compleix 150 anys, així que per què no celebrar-ho amb una nova versió? En realitat, el creador, guionista i productor executiu de la sèrie, Ashley Pharoah, explicava que, més que una adaptació directa, es tracta d’una reinterpretació que inclou els temes de l’aventura i la voluntat d’experimentar, però explorant-los a la seva manera. Ens espera, doncs, un viatge lleugerament diferent del que hem vist sempre en els vuit capítols que, des d’avui, s’aniran estrenant a Movistar+.

L’equip del viatge

La premissa de la història no canvia. Al Londres de 1872, Phileas Fogg rep una misteriosa postal que el portarà a assumir una aposta gairebé impossible: fer la volta al món en 80 dies. Després de vint anys de comoditat al The Reform Club, haurà de reunir el coratge per emprendre l’aventura, així com un equip disposat a acompanyar-lo, format per la seva mà dreta habitual, Jean Passepartout (Ibrahim Koma), i una periodista del Daily Telegraph, Abigail Fix (Leonie Benesch), que cobrirà tot el viatge per demostrar al seu pare les seves habilitats com a reportera.

Volta al món 2
David Tennant interpreta a Phileas Fogg, agafant el relleu d'actors com David Niven o Pierce Brosnan. / Movistar Plus

Agafant el relleu d’actors com David Niven al clàssic de 1956 o Pierce Brosnan a la minisèrie de 1989, l’encarregat de donar vida al protagonista de la història és David Tennant, conegut per ser el desè Doctor Who, el dimoni Crowley de Good Omens o el Barty Crouch Jr de Harry Potter i el calze del foc. Amb el seu sofisticat accent britànic, el carismàtic actor té les característiques necessàries per dotar de personalitat a aquest cavaller victorià tan ple de bondat com d’excentricitats.

Més comèdia i més pressupost

Però què diferencia aquesta nova versió de la novel·la de Jules Verne més enllà del seu repartiment? D’una banda, el to de la sèrie, que transitarà força pel terreny de la comèdia. El Phileas Fogg de David Tennant no tindrà els mateixos recursos que altres versions del personatge, complicant força la vida d’ell i els seus acompanyants. Així, Fogg, Fix i Passepartout es trobaran en constants situacions absurdes a diferents països del món dels quals la veritable aventura serà sortir-ne sans i estalvis.

D’altra banda, la producció artística i els efectes especials seran superiors a qualsevol de les adaptacions anteriors. La unió de francesos, alemanys i italians a la Federation Entertainment per l’Aliança Europea, juntament amb Slim Film, permeten un pressupost prou elevat per recrear de forma espectacular el Londres de l’època, els monuments de París, els paisatges de l’Índia, el desert d’Aràbia, els carrers de Hong Kong o una exòtica illa del Pacífic.

Sota la direcció de Steve Barron, conegut per Els Durrell, La volta el món en 80 dies visitarà totes aquestes localitzacions a través dels seus protagonistes, mentre aquests aprenen la importància de la confiança i la tolerància gràcies a descobrir noves cultures i formes de veure el món. Tot plegat amb la tensió de viure a contrarellotge per tornar a casa abans que es compleixin els 80 dies. Ho aconseguiran - com ho han fet sempre - aquest cop? I serà gràcies al canvi horari? En aquest cas no passa res si ja ens sabem de memòria el final, perquè el més important és el viatge.