El Museu de l'Art Prohibit obre les portes a Barcelona amb una col·lecció plena d'obres que han viscut censura, cancel·lacions o atacs, propietat del periodista Tatxo Benet. "El conjunt, lluny d’acumular els estralls que produeix l'abús de poder en l’àmbit de la creació artística, dona a conèixer un potencial insòlit a les nostres societats". Així es dona a conèixer aquest museu, que compta amb sorprenents obres d'artistes com Francisco de Goya, Gustav Klimt, Amina Benbouchta o Pablo Picasso. A continuació, et detallem tota la informació del Museu de l'Art Prohibit a Barcelona, com les obres que hi ha exposades, horaris, preus i com arribar-hi.

🚫 Vols veure el dictador Franco congelat en una nevera de Coca-Cola?
 

Obres del Museu de l'Art Prohibit: què s'hi pot veure?

Francisco Franco tancat en una nevera, el rei Joan Carles i l'activista Domitilia practicant sexe amb un gos o Saddam Hussein lligat a l'interior d'una peixera. Aquestes escenes són només tres exemples d'obres que s'exposen des d'aquest dijous 26 d'octubre al Museu de l'Art Prohibit a Barcelona, una exhibició que es troba a la Casa Garriga Nogués. 

Més de 200 peces que volen mostrar una naturalesa escandalosa i la cara irònica, alliberadora, crítica i empoderadora de l'art. De moment, només se'n podran veure 42 de manera permanent, com la polèmica Not dressed for conquering - HC04 Transport, d’Ines Doujak, on apareix el rei Joan Carles, un dels reclams d'aquesta exposició que pretén mostrar al món obres censurades, prohibides o denunciades per motius polítics, socials i religiosos. També s'hi troba el Shark, de David Cerny, amb una escultura satírica de Saddam Hussein, i Always Franco, d'Eugenio Merino, amb el dictador dins d’una nevera.

Franco dins una nevera / Foto: Europa Press
Obra exposada al Museu de l'Art Prohibit a Barcelona / Foto: Europa Press
Obra on apareix el rei emèrit / Foto: Europa Press

Tatxo Benet va començar a idear aquesta col·lecció després que ARCO retirés l'obra Presos polítics a l'Espanya contemporània, de Santiago Sierra, el 2018. A partir d'aquí, el periodista i soci fundador de Mediapro va començar a fer-se amb peces com Mao d'Andy Warhol; La civilització occidental i cristiana, de León Ferrari; Piss Christ, d'Andrés Serrano; Schwebender Akt mit ausgebreiteten Armen (Studie für "Medizin"), de Gustav Klimt; Mc Jesus, de Jani Leinonen; i Smiling cooper, de Banksy; les quals ara formen part del Museu de l'Art Prohibit a Barcelona.

Quadre d'Andy Warhol / Foto: Europa Press

Museu de l'Art Prohibit: horaris i preus

Si tens pensat visitar aquest museu, has de saber que obre de dilluns a diumenge de 10.00 hores fins a les 20.00 hores. Només romandrà tancat per Nadal, el 25 de desembre, i l'1 de gener. Si bé l'entrada està oberta a tot el públic, des del Museu de l'Art Prohibit apunten que la visita està enfocada a persones adultes i, per això, no recomanen l'entrada a menors de 13 anys, els quals poden accedir-hi gratuïtament. De fet, adverteixen que és una col·lecció amb obres que mostren contingut sensible.

Pel que fa a la resta d'entrades, es poden adquirir tant presencialment com a través de la pàgina web de l'exposició. L'entrada general té un preu de 12 euros si es compra per Internet, mentre que a taquilla és de 14 euros. Els estudiants, titulars del Carnet Jove i jubilats (+65 anys) tenen descompte i només han de pagar 9 euros per accedir al museu. 

Com arribar al Museu de l'Art Prohibit?

El Museu de l'Art Prohibit està situat a la Casa Garriga Nogués, al carrer de la Diputació 250 de Barcelona. Per arribar-hi, ho pots fer en transport públic amb les línies de metro L2, L3 i L4, baixant a Passeig de Gràcia, o també queda a prop d'Universitat (L1 i L2) i Catalunya (L1 i L3). En tren, pots utilitzar qualsevol línia de Rodalies o Ferrocarril de la Generalitat de Catalunya que faci parada a Barcelona-Plaça de Catalunya. Pel que fa a l'autobús, queda a prop del museu la parada 95 – Gran Via / Balmes (H12, 52 i 54), la 562 – Balmes / Gran Via (V15, 67 i 63) i la parada 1209 – Gran Via / Balmes (direcció Fòrum), amb l'autobús número 7. També pots anar fins a la parada 577 – Metro Pg. de Gràcia: (24 i 22) i a 313 – Pg. de Gràcia / Gran Via (24, 22, 7 i V15).