Fer una visita cultural a Barcelona completament despullat ja és possible. Aquesta és la proposta del Museu d'Arqueologia de Catalunya i el Club Català de Naturisme sota el nom 'Bronzes nus', que permet practicar el nudisme dins del museu per veure "des d’un punt de vista sense tabús ni censura" una exposició fotogràfica de Luigi Spina de dues grans estàtues de bronze gregues del segle V a.C. "Podreu emmirallar-vos amb les obres posant-vos en la mateixa situació que estan elles, completament nues i envoltades d’altres cossos", informen en la pàgina web de l'esdeveniment.

Si bé els participants han d'anar sense roba, l'organització recomana portar calçat per caminar per l'espai, que estarà tancat al públic general durant la visita. La historiadora de l’art, dramaturga i actriu de teatre Irene Vicente Salas serà l'encarregada de guiar els participants, que hauran de deixar les seves pertinences en una zona habilitada abans de començar l'activitat. 

Visitar el Museu d'Arqueologia de Catalunya despullat: tota la informació

Si vols participar en aquesta activitat naturista, has de saber que es durà a terme el pròxim dissabte 28 d'octubre a les 9.00 hores i que l'aforament és limitat. El preu de l'entrada és de set euros i es pot reservar a través de la pàgina web del Museu d'Arqueologia de Catalunya. Cal destacar, però, que aquest no és el primer cop que s'organitza una visita nudista en aquest museu de Barcelona. El passat 30 de setembre la mateixa historiadora Irene Vicente Salas ja va guiar un altre tour per l'exposició de Luigi Spina. "Una gran experiència on es va fer un breu repàs de la nuesa en la història de l'art i amb un debat final sobre la nuesa en l'actualitat", van destacar des del Club Català de Naturisme a les xarxes socials.

L'exposició Bronzes de Riace

L'exposició que es pot visitar despullat és del reconegut fotògraf Luigi Spina, que aborda amb detall l'anatomia dels Bronzes de Riace, obres mestres de l'escultura grega clàssica que es van trobar al fons del mar l'any 1972 prop de Riace. El vaixell que les transportava va naufragar segles enrere i, després de ser descobertes per atzar, les peces van ser sotmeses a un curós procés de restauració que va aconseguir que recuperessin la seva màxima esplendor.  L'exposició de Luigi Spina es podrà visitar al Museu d'Arqueologia de Catalunya fins a finals de novembre.