Amb els teatres i sales de concert tancades preventivament i l'activitat artística suspesa, han estat moltes les iniciatives sorgides del món de la música clàssica i l'òpera per oferir continguts que ajudin a alleugerir el confinament i la quarantena que s'han estès arreu del món com a conseqüència de l'extensió del COVID-19. Us oferim algunes de les més destacades idees per combatre el tedi que pot provocar el combat contra el coronavirus.

Metropolitan Opera de Nova York

Com a primera iniciativa el MET oferirà durant la setmana vinent l'emissió en streaming d'una producció diferent cada dia del seu fons audiovisual. Les retransmissions es podran seguir a través de la seva pàgina web oficial, a les 19'30 del vespre hora local. El dilluns oferirà Carmen, de Georges Bizet, dirigida per Yannick Nézet-Séguin, amb Elīna Garanča i Roberto Alagna. Dimarts, serà el torn de La Bohème, de Giacomo Puccini, amb Angela Gheorghiu i Ramón Vargas. Dimecres i dijous serà el torn de Giuseppe Verdi, amb Il Trovatore d'Anna Netrebko, Dolora Zajick, Yonghoon Lee i Dmitri Hvorostovsky, i La Traviata, amb Diana Damrau, Juan Diego Flórez i Quinn Kelsey. El tenor peruà serà el protagonista de la primera sessió dedicada a Gaetano Donizetti, en que es podrà veure la seva memorable interpretació de La Fille du Régiment, amb Natalie Dessay. L'endemà dissabte es podrà veure Lucia de Lammermmoor, amb Anna Netrebko, Piotr Beczała i Mariuz Kwiecien. Finalment, diumenge serà el torn de l'Eugene Oneguin de Piotr Txaikovski, dirigit pel mestre rus Valery Gergiev i amb Renée Fleming, Ramón Vargas i Dmitri Hvorostovsky als papers principals. Més informació aquí.

Òpera de l'Estat de Baviera

L'òpera de Munic també s'apunta a la iniciativa d'oferir part del seu fons com a alternativa al tancament del coliseu musical, però a diferència del MET ho fa a demanda i durant un temps determinat. En aquest sentit, a través de l'Staatsoper.Tv anirà posant a disposició durant 14 dies algunes de les seves darreres produccions, com Il Trovatore de Verdi, amb el tenor alemany Jonas Kaufmann en el paper principal. Podeu accedir-hi des d'aquí

Filharmònica de Berlin 

La Filharmònica de Berlín, una de les orquestres més prestigioses del món, ofereix durant 30 dies accés gratuït al seu servei Digital Concert Hall. Heu de registrar-vos abans del 31 de març al mateix web i usar el codi BERLINPHIL i tindreu 36 dies per gaudir de més de 600 concerts, recitals i espectacles. També s'inclouen quinze concerts amb el seu nou director titular, Kirill Petrenko, així com documentals dels seus més de 100 anys d'història, retrats dels seus directors més destacats, com Wilhelm Furtwängler, Sergiu Celibidache, Herbert Von Karajan, Claudio Abbado o Simon Rattle, i dels seus membres, així com accedir al programa educatiu pels més petits. Podeu començar a gaudir-ne accedint des d'aquí.

Teatro Real de Madrid

El Teatro Real no ofereix cap oferta concreta, però a través del web My Opera Player es pot accedir a un ampli catàleg d'òperes, recitals, espectacles de dansa i concert, entre les que destaquen les darreres produccions de Richard Wagner, Wolfang Amadeus Mozart –com un Così fan tute amb direcció d'escena de Peter Haneke– i Vincenzo Bellini o l'estrena mundial de l'òpera Brokeback Montain, de Charles Wuorinen, basada en el relat d'Annie Proulx, que va donar lloc a la pel·lícula homònima . El mateix web ofereix també algunes (poques) gravacions del Gran Teatre del Liceu i del Teatro Colón de Buenos Aires. Podeu començar a donar-hi un cop d'ull des d'aquí.

Palau de la Música Catalana

L'emblemàtica sala de concerts, seu de l'Orfeó Català, preveu compartir continguts dels seus fons –concerts, conferències, entrevistes i reportatges– a partir de la setmana vinent, i demana estar atents a les xarxes socials.