El Liceu, durant tres nits de febrer, març i abril, s'obrirà a altres estils musicals amb el cicle 'Off Liceu - Diàlegs Musicals". El Foyer del Liceu acollirà les darreres creacions de diversos compositors catalans actuals: Ramon Humet, Joan Bages, Clara Peya, Lucas Peire, Albert Guinovart, Irina Prieto Botella, Marc Parrot, Jordi Doménech i Joan Magrané. Cadascun d'aquests compositors oferirà un tastet de la seva creació, de 10 o 15 minuts, amb una sola condició: que la veu hi tingui una participació important. Seran tres sessions molt heterogènies amb el que el Liceu defineix com "música d'avui, música d'ara". La directora artística del Liceu, Christina Shceppelmann, ha assegurat que la voluntat dels organitzadors és que aquesta institució esdevingui un referent de la música, "no només cap al passat, cap enrere, sinó cap endavant, cap al futur". Hi ha la voluntat d'oferir sessions a un preu molt popular: 10 € per persona amb una consumició inclosa.

Espectacle relaxat

Els espectacles d'aquest cicle, en format de càmera, volen superar la dicotomia espectadors / músics que es dóna als concerts tradicionals, i permet facilitar la interacció entre compositors, músics i públic (el Liceu ha presentat les sessions més com a "esdeveniments" que com a "concerts"). Es podrà prendre una copa abans de l'espectacle, però també durant aquest i quan acabi. I comptarà amb un presentador que conduirà la vetllada i generarà el debat amb els compositors, que seran presents a la sala. La idea de fons és mostrar al públic que hi ha molts tipus de música contemporània. Christina Scheppelmann espera que l'espectador habitual d'òpera, sovint reaci a les innovacions musicals, comprovi que al país hi ha un viver fecund de músics que treballen en camps molt diversos.

Febrer

En la sessió del 16 de febrer hi participaran Ramon Humet (de Barcelona), Joan Bages (de Flix) i Clara Peya (de Palafrugell), i serà presentat per Jaume Radigales. Ramon Humet oferirà el seu Homenatge a Martha Graham, una estrena absoluta de cançons adaptades per a mezzosoprano (Marisa Martins) i piano (Rodrigo Vera); presentaran un format reduït de l'espectacle en què només tocaran tres de les nou cançons previstes. Joan Bages mostrarà un espectacle de música electroacústica, Meta-morphe, amb el duet suís Ums'n Jip. I la prolífica i multifacètica Clara Peya presentarà al piano Oceanes, una creació que vol ser un homenatge a les dones, i que comptarà amb la veu de Sandra Sangiao i amb l'slide guitar i live electrònics de Panxii Badii. Serà un espectacle amb una àmplia vessant elèctrica, però que no inclourà cap so gravat prèviament.

Març

El 17 de març seran al foyer Lucas Peire (de Sant Cugat), Albert Guinovart (de Barcelona) i Irina Prieto (de Barcelona), presentats per Albert Galceran. Peire presentarà l'Oda a un llibertí, acompanyat de les veus de Eulàlia Fantova (mezzo) i Néstor Pindaro (baríton), i amb Àlex Rodríguez al cello i José María Martínez al clarinet. Albert Guinovart ha optat per un repertori de lieds i presentarà Tànit. Cinc cançons de desig, amb la soprano Martha Mathéu. I Irina Prieto oferirà dues de les seves peces, Migration i Terre des hommes (aquesta darrera amb la col·laboració de l'artista plàstica Mathilde Cameirão). L'acompanyaran Fantova, Martínez i Rodríguez.

Abril

La sessió del 21 d'abril, que clourà el cicle, anirà a càrrec de Marc Parrot (Barcelona), Jordi Domènech (Barcelona) i Joan Magrané (Reus), amb presentació de Mercedes Conde. Marc Parrot interpretarà algunes de les seves peces, acompanyat de guitarra clàssica i l'stom box. L'artista multidisciplinari Jordi Domènech interpretarà Si vera somnia, una sèrie de poemes eròtics procedents del cançoner de Ripoll. Ho farà acompanyat del baríton Toni Marsol i el Quartet Teixidor. I Joan Magrané tancarà la sessió amb dues peces, Després d'un malson i Double (Swans reflectint elefants), que seran interpretades per la soprano Elena Copons, acompanyada pel pianista Rodrigo de Vera.

Expectació

Aquest cicle ha despertat molta expectació perquè trenca amb la tradicional resistència del Liceu a la música contemporània. Un dels participants, Ramon Humet ha agraït que el Liceu ofereixi una mica d'informalitat i assegura que li fa gràcia que el Liceu, sovint massa formal, es contagiï de l'esperit festiu i fresc de les schubertiades. Els organitzadors del cicle veuen l'Off Liceu com una experiència que pot obrir una nova via de treball per al Liceu, però no hi ha una programació clara de cara a futurs exercicis.