El reconegut músic britànic Paul McCartney ha anunciat que, gràcies a la Intel·ligència Artificial (IA), ha pogut crear "l'última cançó dels Beatles" amb la veu de John Lennon, que publicarà aquest 2023. En declaracions al programa radiofònic Today de la BBC, McCartney ha explicat que l'ús d'una eina d'IA ha permès "rescatar" la veu de Lennon d'una demo antiga de baixa qualitat on hi havia enregistrada la seva veu i un piano. Tot i que no ha precisat de quina cançó es tracta, es creu que serà una composició del 1978 anomenada 'Now and Then', i que McCartney havia intentat recuperar en diverses ocasions. "L'acabem d'acabar i la llançarem aquest any", ha dit McCartney. 

El cantant i baixista dels Beatles va rebre la demo el 1994 per part de la vídua de Lennon, Yoko Ono, i formava part d'un casset que l'artista havia gravat al seu apartament de Nova York poc abans del seu assassinat el 1980. Segons explica la BBC, McCartney es va plantejar incloure-la com a part de l'Antologia dels Beatles el 1995, projecte on recopilaven material de tota la carrera de la banda. De fet, el productor Jeff Lynne va "netejar" dues cançons, que es van publicar el 1995 i 1996, i van suposar el primer material inèdit dels Beatles en 25 anys. Aquestes eren Free As a Bird i Real Love, però Now and Then, també coneguda com a I Don't Want To Lose You o Miss You es va quedar al calaix.

McCartney va explicar posteriorment que el guitarrista George Harrison, mort el 2001, s'havia negat a treballar en aquesta cançó perquè la qualitat era una "porqueria", i a més, els versos no estaven acabats i hauria calgut escriure'n de nous. "Com els Beatles eren una democràcia, no ho vam fer", va explicar McCartney, que en una entrevista a QMagazine va reconèixer que "no tenia un bon títol i necessitava una mica de reelaboració", però per a ell tenia més pes el fet que "els versos eren preciosos i el John la cantava". Així, McCartney mai no va abandonar la idea d'acabar i publicar aquesta cançó, i tot i que la premsa del Regne Unit anunciava el seu retorn cada pocs anys, mai no es va produir.

Segons la BBC, el punt d'inflexió hauria arribat fa pocs anys, durant l'elaboració del documental Get Back, dirigit pel cineasta Peter Jackson, en què es va entrenar ordinadors per reconèixer les veus dels Beatles i separar-les dels sorolls de fons, i fins i tot dels seus propis instruments, per crear un àudio "net". Aquest procediment va permetre a McCartney fer un duet amb Lennon en el seu últim tour i crear mescles en l'àlbum Revolver, publicat l'any passat, i ara, hauria permès enllestir "l'última cançó dels Beatles".