Bruce Springsteen i The E Street Band han tornat a Barcelona per segon any consecutiu, després que l'any passat interpretessin un doble concert a l'Estadi Olímpic de Montjuïc amb un previsible sold out. Enguany la fita es repeteix i el Boss ha tornat al mateix recinte per actuar amb un parell de xous. Ja ho ha fet aquest dijous dia 20 i ho farà el proper dissabte 22 de juny, en el marc d'una gira europea que abans ha fet parada a Madrid. Tot i que semblava que la roda de concerts podia veure's afectada per una afonia imprevista i una cancel·lació de concerts —Marsella, Praga i Milà— que va deixar els fans amb l'ai al cor, finalment el nord americà va reiniciar els concerts al Metropolitano garantint que arribarà a la capital catalana amb les piles carregades. I és que ja ho va dir uns dies enrere, que rock into the ground, que traduït significaria una cosa així com que faria caure de cul als seus seguidors.

🔴 Bruce Springsteen a Barcelona, DIRECTE | Cançons i última hora del concert a l'Estadi Olímpic
 

🟠 Bruce Springsteen a Barcelona: guia completa per seguir els seus concerts
 

🟠 TEST | Ets un parroquià del fenomen Springsteen? Aquest test t'ho confirmarà
 

El concert del dissabte començarà a les 21 h del vespre i s'allargarà unes 3 hores, amb la banda sonora de cançons mítiques del Boss, com Dancing in the dark, Born to run o Badlands, a més d'altres que sonaran per sorpresa i que tindran un lloc especial al recinte, que obrirà les seves portes a partir de les 18 h de la tarda. Però una altra de les curiositats es troba fora de l'estadi, i és que és poc freqüent veure llargues cues esperant els concerts de l'artista de Nova Jersey, tot i que compta amb un públic més que fidel que sempre fa sold out. Llavors, per què no hi ha cua als concerts de Bruce Springsteen?

Com s'organitzen les cues pels concerts de Bruce Springsteen a Barcelona?

La resposta la trobem en els grups de fans, que fa anys que s'autogestionen a cada país per organitzar les cues prèvies als concerts. Ho fan seguint el mètode que anomenen roll call, que consisteix en anar donant números als seguidors que arriben i anar passant llista tres cops al dia. Ser-hi present és obligatori: si en alguna de les hores marcades no s'assisteix, es perd la posició. Aquest sistema de números —que a Barcelona es tanca el mateix dia a les 14 h— permet fitxar en les hores estipulades i que la resta del dia del mateix concert s'hagin de destinar menys hores a estar fent cua, així com entrar al recinte dues hores abans als qui tenen número, sempre respectant l'ordre. 

Segons explica una de les organitzadores, aquesta manera de fer ha anat escalant. "Fa 20 anys arribaves el mateix dia i entraves, però hi ha generacions posteriors que es van sumant als concerts; ens autoorganitzem per tenir les files davanteres, estar davant de tot és una adrenalina que enganxa", comenta. A Barcelona, en aquesta ocasió, alguns fans porten més d'una setmana fent aquesta gestió. Això també evita aglomeracions i acampades, i possibilita que els fans de Bruce Springsteen tinguin l'oportunitat de veure el seu ídol molt més a prop.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!