Quina relació pot existir entre una balena i una sequoia? I entre un plataner i una medusa? O entre una dona i un cavallet de mar? Les combinacions entre espècies poden ser múltiples o infinites, però tots partim de la mateixa base, i tots ens necessitem als uns als altres per a la nostra supervivència. 

Totes som iguals. La vida entre espècies companyes

Sota el títol Totes som iguals. La vida entre espècies companyes, amb aquest podcast que publiquem avui, farem un repàs de l'exposició que es pot veure al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCC) fins al pròxim 28 de novembre: Ciència Fricció

És possible imaginar altres històries terrestres? Podem pensar altres maneres de viure entre espècies diferents? 

PODCAST CIÈNCIA FRICCIÓ

Imatge: Guillem Maneja Juvanteny

Una exposició que a través d'aquest podcast, coneixerem de la mà de Maria Ptqk, doctora en investigació artística i comissaria de la mostra, juntament amb Jaime Serra, periodista i artista multidisciplinari, que amb l’obra Time-Life-Time, posa el punt final a la mostra amb una instal·lació dedicada al moviment pels drets de la natura.

"Si, com sostenen Haraway i Margulis, tota la Terra està viva, és hora d’abandonar el mite de la supremacia i reprendre el contacte amb les nostres nombroses companyes terrestres", exposava la comissària a la presentació de l'exposició. Un recorregut que et convida a reflexionar i posar en valor la resta d'espècies amb qui tenim el plaer de conviure i de necessitar-nos les unes a les altres, per a la supervivència de totes. 

2.5 MaryMaggicEtiquetaMary Maggic, Egstrogen Farms, 2015

Guió i presentació: Guillem Maneja i Alba Domingo

Veus: Guillem Maneja, Alba Domingo i Xavi Freixes

Muntatge i edició: Alba Domingo

Una producció d'El Nacional.cat amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).