El mirall marcià

Què tenim els humans que ens fascina el més enllà? Què hi trobem a l’espai fora del que coneixem? Existeix vida a banda de la terrestre? O bé estem sols a l’univers? Segur que t’has fet aquestes preguntes alguna vegada. I és que als humans ens fascina tot allò que desconeixem i que no podem veure amb els propis ulls. De fet, és igual que siguem de ciències o de lletres que, al final, tots busquem les mateixes respostes.

Aquesta és la premissa de l'exposició Mart. El mirall vermell del Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), que ens presenta el planeta Mart com un mirall, una metàfora i una font d’inspiració per als humans, des d'astrònoms fins a escriptors passant per enginyers, mèdiums o inventors. Amb més de 400 objectes, entre llibres incunables, escultures, dibuixos, còmics, pel·lícules, documents manuscrits, peces de col·leccionista i, fins i tot, un meteorit marcià, l’exposició és una aposta exhaustiva per donar a conèixer la creació artística, literària i científica al voltant de Mart. Es pot anar a veure al CCCB fins l'11 de juliol. 

Imatge: Maria López Moya

En aquest podcast parlem amb físic i doctor en enginyeria aeroespacial de la Universitat Politècnica de Catalunya, Miquel Sureda, que ens explica algunes curiositats del planeta veí. “La primera persona que trepitjarà Mart ja ha nascut”, afirma l’expert, que avança quins seran els propers escenaris. Qui també ens explica més curiositats de Mart és el comissari de l’exposició, Juan Inusa, que resol dubtes sense deixar de generar inquietuds.

Guió i presentació: Guillem Maneja i Alba Domingo

Veus: Guillem Maneja, Alba Domingo i Xavi Freixes

Muntatge i edició: Marc Ortín i Alba Domingo

Una producció d'El Nacional.cat amb el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB).